Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

MEDAŞ o ücretleri aboneye geri ödeyecek!

EPDK, elektrik dağıtım şebekesine bağlantı için gerekli hatların yapımında abonelerden ücret aldığı için Meram Elektrik Dağıtım AŞ’yi uyardı. Şirket, vatandaşların yaptığı ara hat harcamalarını karşılayacak..

MEDAŞ o ücretleri aboneye geri ödeyecek!
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2016 01:57

Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) abonelerden haksız ücret aldığı gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından uyarı cezası aldı. Şirketin vatandaşların yaptıkları ara hat harcamalarını karşılaması gerekecek.

AA muhabirinin EPDK yetkililerinden edindiği bilgiye göre, şikayet üzerine başlatılan incelemede MEDAŞ’ın elektrik dağıtım şebekesine bağlantı için gerekli ara hatları kullanıcıya yaptırdığı belirlendi. Bunun üzerine MEDAŞ, mevzuata aykırı olarak elektrik dağıtım şebekesine bağlantı için gerekli ara hatların yapımını aboneye ödettiği gerekçesiyle uyarıldı.

Kullanıcıların mağduriyetinin giderilmesi için 90 gün süre tanınan MEDAŞ, bu süre içerisinde bağlantı için gerekli hattın yapımını cebinden karşılayan vatandaşlara, yaptıkları harcamaları geri verecek.

BAĞLANTI TALEPLERİ İÇİN MAKUL SÜRE UYARISI

EPDK aldığı kararda, elektrik kullanıcılarının dağıtım şebekesine bağlantı taleplerinin karşılanması için şirketlerce makul bir süre belirlenmesi gerektiği uyarısında da bulundu.

MEDAŞ Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak üzere 6 il, 65 ilçe, 331 belde ve 1379 köyün elektrik dağıtımından sorumlu olarak hizmet veriyor.

6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu gereği bina, yapı ve tesislerin elektrik dağıtım şebekesine bağlantısı için gerekli ara hatların dağıtım şirketi tarafından yapılması gerekiyor. Söz konusu harcamalar ise dağıtım şirketleri tarafından üstleniliyor ve kullanıcıdan bu hatların yapımı için herhangi bir bedel alınmaması gerekiyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.