Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

O Yüksekokul Ankara’ya bağlandı!

O Yüksekokul Ankara’ya bağlandı!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2018 00:57

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknolojik ve İşletmecilik Yüksekokulu, İşletmecilik Fakültesi’ne dönüştürülerek, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlandı.

Okulun iki ayrı il sınırları içine kurulu olmasından kaynaklı sorunları daha önce Aksaray ve Ankara Milletvekilleriyle görüştüklerini ifade eden Rektör Şahin, “YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’la da konu istişare edildi. Kendisi de Yüksekokulun Fakülteye dönüştürülmesi hususunda yardımcı olacağını; okulun farklı illerin sınırları içerisinde bulunması nedeniyle yaşanan sorunların, Ankara’daki bir Üniversiteye bağlanması ile çözülebileceğini belirtmişlerdi. Yapılan görüşmeler ve çalışmaların ardından Yüksekokul Fakülteye dönüştürülerek, Bakanlar Kurulu kararıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlanmıştır” dedi. Yine Şereflikoçhisar’da bulunan ve ASÜ’ye bağlı olan Meslek Yüksekokulu da, YÖK kararıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlandı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, alınan kararın hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Sürece katkı veren başta Aksaray ve Ankara’daki siyasetçilerimiz olmak üzere; YÖK Başkanımıza ve YÖK Üyelerine; Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  1. serdar önküzü dedi ki:

    Yazıklar olsun ne diyelim