Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Öğrenciler kariyer fuarında iş dünyası ile buluştu

Aksaray Valiliği ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birlikteliğinde çeşitli kurum ve kuruluşların destekleriyle 9 ve 10 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen istihdam ve kariyer günleri başarı ile tamamlandı.

Öğrenciler kariyer fuarında iş dünyası ile buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2017 01:59

Aksaray Valiliği ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birlikteliğinde çeşitli kurum ve kuruluşların destekleriyle 9 ve 10 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen istihdam ve kariyer günleri başarı ile tamamlandı.

Protokol Üyeleri ve sektör liderleri Üniversite öğrencileri Aksaray Üniversitesi konferans salonunda buluştu.

ÖĞRENCİLER KARİYER FUARINDA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU.

Brisa, Mercedes, Sütaş, Doğuş, Colin’s, Altuntaş, Ağaçlı gibi dev firmalar istihdam politikaları ve markaları hakkında bilgi verdiler. Ayrıca Aksaray Üniversitesi öğrencileri ulusal ve uluslararası ölçekte dev firmalar ile bir araya gelerek yüzlerce staj ve iş formlarını doldurarak firmalara teslim ettiler.

Açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğünde başlatılan Milli Seferberlik kapsamında ilk etapta Valimiz, Milletvekillerimiz ve sektörümüzün temsilcileri ile 6.000 hedefini belirlemiştik. Şükürler olsun ki bugün 100.00 istihdam hedefini yakaladık. İŞKUR sadece istihdama aracılık eden Bürokratik mekanizmadan çıkarak artık toplumun her kesimine temayüz eden bir kurum haline gelmiştir.

İSTİHDAM POLİTİKAMIZIN ÖZNESİ DEZAVANTAJLI GRUPLARDIR.

Şehit yakınları ve gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız, eski hükümlülerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız İş Kurumu istihdam politikalarının her zaman öznesi olmuşlardır.

Günlük yaşantımızda hızla yerini alan dijital devrim sosyal hayatın ve ekonominin her segmentindeki inovasyonlar la yaşamımızı sarmalar hale geldi. Bu devrim literature yeni kavramlar ekliyor. Bu nedenle çalışma hayatına dahil olacak gençlerimizin zamanın ve mekanın ruhuna uygun olarak donanımlarını sağlamaları gerekiyor. Endüstri 4.0 Devrimi’nde rol almayı isteyen milli oyuncular hiç şüphesiz ki gençler olacaktır.

Bu nedenle bir farkındalık oluşturmak ve gençlerin kariyer planlamalarını gerçekleştirmek için bugün bir başlangıç yapıyoruz.

ARTIK TEKNOLOJİ KULLANMAKTAN ÇOK TASARLAMAK ÖNEMLİ

Hükümetimizin ve devletimizin 2023 hedefleri ve yine bakanlığımızın ulusal istihdam stratejisi temelinde en büyük Hedef üreten bir Türkiye olmaktır. Bu nedenle artık teknoloji kullanmaktan çok teknolojiyi tasarlamak daha önemli hale geliyor.

Geleneksel meslek dalları önümüzdeki süreçte yok olacak etkisini getirecek yerine dijital veri çöpçüsü Bilişim uzmanı drone eğitmeni sanal gerçeklik tasarımcısı robot tamircisi kişisel veri düzenleyicisi dijital oyun mimarı gibi yeni meslek dalları oluşacaktır.

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız pilot uygulama ile illerde özel sektörle işbirliği içerisinde kodlama eğitimi veriyor. Küçük çocuklarımıza kodlama eğitiminin zorunlu ders olması gerektiği tartışılıyor.

İŞKUR programlarıyla gençlerimize cep harçlığı iş kazası ve meslek hastalığı genel sağlık sigortası yaparken bir taraftan da deneyim sahibi yapıyoruz dedi.

Aksaray Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet KOÇAŞ konuşmasında kurumlarla işbirlikleri içerisinde büyük bir başarı yaşanmıştır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum diyerek

dünya çapında başarılı iş adamlarının hayat hikayeleri ne ve kariyer planlarını yer verdi milli seferberlik programına özel sektörün katkısını anlattı.

Aksaray Rektörü Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN küresel ölçekte şirket modelleri ve istihdam uygulamaları hakkında bilgi vererek rekabet koşullarının değiştiğini dile getirdi.

Aksaray Milletvekili Cengiz AYDOĞDU konuşmasında sanayi devrimi ile birlikte dünya işçi kavramı ile tanıştı.

20 yüzyıldan itibaren teknolojinin gelişmesi ile artık donanımların artması zorunlu hale geldi.

Kendinize nasıl yetiştirirseniz istihdamın ise o şekilde gerçekleşir.

İletişim devrimi ile birlikte işçi kavramı değişti ve sürekli kendini yenileyen bir kavrama dönüştü.

Türkiye’deki işsizlik aslında mesleksizlik ile beraber gidiyor. Türkiye her geçen gün büyüyerek bölgesinde ve dünyada lider olma yolunda ilerliyor. Bugün bu salonda iş dünyası ile öğrenciler bir araya geliyor ve karşılıklı tecrübe alışverişi gerçekleşiyor emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ konuşmasında bugün işsizlik dünyanın gelişmiş ülkelerinin dahi gündemin dedi.

2017 YILINDA 10.338 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Bugün İŞKUR ile birlikte düzenlediğimiz programın amacı çalışma hayatına girecek gençlerimizi dev markalarla buluşturarak iş ve staj imkânı sunmak gençlerimizin deneyimlerini arttırmaktır.

İstihdam ve kariyer günleri öğrencilerimiz ve işveren açısından önemli bir fırsattır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatı ile başlatılan milli seferberlik kapsamında Aksaray ilimizde 10.338 kişiyi istihdam edilmiştir.

Gençlerimiz bizlerin enerji kaynağıdır ve umududur bu nedenle gençler hedeflerini yüksek tutmalıdır.

Hedefiniz ne kadar büyük olursa Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefleri de o denli büyük olur.

Devletimizin istihdam konusunda ciddi destekleri vardır.

İSTİHDAMIN ENLERİ TÖRENİ

Dev firmalara istihdam ENLER’i plaketi verildi.

10 bin istihdam hedefinin yakalanması nedeni ile Aksaray Valisi Sayın Aykut PEKMEZ’e plaket takdimi gerçekleşti, plaketi Aksaray Milletvekili Cengiz AYDOĞDU takdim etti.

2017 yılında en çok kadın istihdamı gerçekleştiren Eroğlu firmasına,

2017 yılında yenilikçilik alanında Ağaçlı firmasına,

2017 yılında Çevresel sürdürülebilirlik alanında en başarılı firma ödülü Sütaş firmasına,

2017 yılında En fazla ihracat yapan My Silo firmasına,

2017 yılında İş sağlığı ve güvenliği alanında Brisa firmasına,

2017 yılında ARGE en fazla yatırım yapan Mercedes firmalarına plaketleri takdim edildi.

2017 yılında Öğleden sonraki oturumda güzel Gelişim Uzmanı Hakan MENGÜÇ tarafından iş arama becerileri istihdam politikaları beden dili özgeçmiş hazırlama konularında söyleşi gerçekleştirildi.

Programın 2. Günü olan 10 Ekim 2017 tarihinde yaklaşık 1.000 öğrenciye iş arama becerileri anlatıldı.

KARİYER GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Program boyunca onlarca stant üniversite öğrencilerinin iş formları ve staj müracaatları ile üniversiteli gençler tarafından yoğun ilgi gördü.

Programa Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ, Aksaray Milletvekili Cengiz AYDOĞDU, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan AKIN, Aksaray Rektörü Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN, AK Parti İl Başkanı Hüseyin ALTINSOY, Aksaray Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet KOÇAŞ, Ticaret Borsası Başkanı Hamit ÖZKÖK, Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan CEYLAN, MEMUR-SEN İl Temsilcisi Murat GÜNAYDIN, MÜSİAD Şube Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, HAK-İŞ İl Temsilcisi Nedim DENİZ, Türk METAL-SEN İl Temsilcisi Muhterem TAŞDEMİR, ASKON İl Temsilcisi Hasan DAĞ, KAMU-SEN İl Ali TOPRAK, Kadın Girişimciler Derneği İl Temsilcisi Hatice ŞAHİN EROĞLU, İl Protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.