Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Şizofren hastalarına moral ve destek

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı hanımefendi ile Aksaray Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Dernek Başkanı Kandile Aytekin hanım, Şizofren Hastalarının tedavi gördüğü Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ziyaret ederek, hastalara moral ve destek verdi..

Şizofren hastalarına moral ve destek
Aksaray Anadolu AŞ
15 Aralık 2015 21:40

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Eşi Hasibe Yazgı hanımefendi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Dernek Başkanı Kandile Aytekin hanım ile birlikte Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Şizofreni hastalarının tedavisi için merkezde oluşturulan atölyeyi ziyaret eden Hasibe Yazgı hanımefendi ile dernek başkanı Kandile Aytekin hanımefendi, hastaların kendi elleriyle yaptıkları takı tasarım, resim ve el işi ürünlerini incelediler.

Kadın Koordinasyon Merkezi tarafınca Toplum Ruh Sağlığı Merkezine her alanda malzeme desteğe verileceğini bildiren Hasibe Yazgı hanımefendi, “hastaların topluma kazandırmak için bu merkezde çok güzel çalışmalar yapılıyor. onların yaptıkları ürünlerde bizim nazarımızda çok değerli. Hepsi birer göz nuru. Bizlerde bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İhtiyaç olması halinde her konuda malzeme desteğine de açığız” diye konuştu.

Tiyatro eğitim ile terapi oluyorlar

Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı ve aynı zamanda da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Dr. Basri Köylü, Türkiye’de bir ilk olan uygulamayı Aksaray’da başlattı. Şizofreni hastalarına tiyatro eğitimi veren Dr. Basri Köylü, terapi yoluyla hastalarda iyileşme kat edildiği bildirildi. Hastalığın seyri hakkında bilgiler veren Dr. Basri Köylü; Beyinde yıkıcı hasarlara neden olan Şizofreni hastalığının kişilik ve davranış bozukluklarına neden olduğunu aktardı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Eşi Hasibe Yazgı hanımefendi ile dernek başkanı Kandile Aytekin hanım, şizofreni hastalarının iyileşmesi adına yoğun çaba sarf eden Dr. Basri Köylü, ruh sağlığı merkezi görevlilerine teşekkür ettiler.

Ziyaretin son bölümünde Şizofreni hastaları kendilerini tek tek tanıtırken birde mini bir tiyatro sahnelerdiler. Oyunda komik sahnelere yer verilirken bir şizofreni hastası annenin çocuğuna yazdığı mektup, duydu dolu anlar yaşattı.

Ayrıca Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezine gıda, kıyafet ve kurslar için gerekli malzemelerin desteği sağlandığı öğrenildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.