Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Tıp tamam, sırada Diş Hekimliği Fakültesi var

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, amaçlarının sıradan bir Tıp Fakültesi değil, belirli alanlarda Türkiye standartlarını zorlayan bir Tıp Fakültesi oluşturmak olduğunu söyledi..

Tıp tamam, sırada Diş Hekimliği Fakültesi var
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2016 01:09

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi’nde işlerin yoluna girmesinin ardından Diş Hekimliği Fakültesi’ni gündeme alacaklarını da belirtti.

– Elbirliği İçerisinde Çalışmaya Hazırız –

Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve 22’nci Dönem Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, beraberindeki işadamlarıyla birlikte ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’i makamında ziyaret etti. İş, yatırım, ekonomik gelişme gibi konularda üniversitenin önemli bir altyapıya sahip olduğunu belirten Ahmet Yaşar, “İşadamlarımızla yeni yatırımlar hususunda yaptığımız gezi esnasında Sayın Rektörümüzü de ziyaret etmek istedik. Üniversitenin sahip olduğu akademik altyapıdan istifade etmek ve birlikte çalışmak arzusundayız” dedi. Ziyaretin kendisini memnun ettiğini ve birlikte çalışmak noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Rektör Şahin, konuklarına üniversiteyi anlattı ve gelecek için yaptıkları hazırlıklardan söz etti. Üniversite altyapısının belirli bir noktaya geldiğini ve sağlık sektöründe koordineli bir ilerleme sağlamayı hedeflediklerini belirten Şahin, Tıp Fakültesi’nin kuruluş sürecinin tamamlandığını, Sağlık Bakanlığı ile Afiliasyon Protokolü hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı.

– Sağlık Yatırımlarına Dair Planlar Ne? –

Sağlık yatırımlarına yönelik planlamaları anlatan ASÜ Rektörü, şöyle devam etti:

“Hayalleri olmayanlar yaşayamaz ve bizim de hayallerimiz var. Aksaray’ımızda sağlıkla ilgili şöyle bir yatırım planımız var; sağlıkla ilgili çalışan ekibi yetiştiren 2 yıllık Meslek Yüksekokulu, hemşireler başta olmak üzere doktor ve diş hekimleriyle çalışan ekibi yetiştiren 4 yıllık bir fakülte veya yüksekokul, diş hekimlerini yetiştiren 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesi ve en tepede doktorları yetiştiren bir Tıp Fakültesi. Bu noktada bir yandan Sağlık Yüksekokulumuzu Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürmek, diğer yandan da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun program sayılarını arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah biz, üzerimize düşen ödevlerimizi yerine getirdikten sonra siyasilerin kapısını çalacağız ve bu yatırımların hayata geçmesi için gayret göstereceğiz.” Tıp Fakültesi konusunda da geniş düşündüklerinden söz eden Prof. Şahin, “Sıradan, vasat veya vasatın altı bir Tıp Fakültesi olmak istemiyoruz. Örneğin; Akdeniz Üniversitesi şu anda organ nakli konusunda Türkiye’de bir numaradır. Biz, sıradan bir fakülte olmak yerine, bir veya birkaç alanda Türkiye standartlarını zorlayan bir Tıp Fakültesi oluşturmak istiyoruz” dedi.

Ziyarete Ahmet Yaşar’la birlikte, Aksaray Dernekler Federasyonu Başkanı İdris Er ile işadamları Lütfi Böge, Mustafa Ülger, Önder Güneş, Yakup Gökdemir, Yunus Özsevgiç, Ali Özdemir, Mücahit Kaya ve Haşim Ateş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.