Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

2016’da, 15 basın mensubu ‘Basın Kartı’ sahibi oldu

Aksaray’da 8 basın mensubu Basın Kartı ve 7 basın mensubu da Trafik Basın Kartı almaya hak kazandı.

2016’da, 15 basın mensubu ‘Basın Kartı’ sahibi oldu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ocak 2017 01:37
Aksaray’da 8 basın mensubu Basın Kartı ve 7 basın mensubu da Trafik Basın Kartı almaya hak kazandı.

2016’da, 130 Basın mensubu “Basın Kartı” sahibi oldu.

2016 yılını değerlendiren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, 2016 yılında Konya, Aksaray ve Karaman’da görev yapan 130 basın mensubunun ilk defa basın kartı almaya hak kazandığını söyledi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, 2016 yılını değerlendirdi. 2016 yılında Konya, Aksaray ve Karaman’da görev yapan 130 basın mensubunun ilk defa basın kartı almaya hak kazandığını dile getiren Paslı, “Meşakkatli olduğu kadar sabır ve özveri isteyen gazetecilik mesleğinin icrasında 24 saat gece gündüz demeden görev yapan basın mensuplarının bir anlamda mesleki prestij kimliği olan basın kartını almaya hak kazanmaları, görev ve sorumluluk alanımızdaki iller bazında bizleri memnun etmiştir.” dedi.

BYEGM’nin 2016 Yılı Basın Kartı İstatistikleri

Paslı, Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğünün görev alanında bulunan Konya, Aksaray ve Karaman illerinde toplamda 285 basın mensubunun Basın Kartı, 57 basın mensubunun Sürekli Basın Kartı ve 200 basın mensubunun da Basın Trafik kartı taşıdığını ifade etti. 2016 yılında ilk defa basın kartı almaya hak kazanan basın mensupları hakkında da istatistiki bilgiler veren Paslı, Konya’da 36 basın mensubunun Basın Kartı, 6 basın mensubunun Sürekli Basın Kartı ve 69 basın mensubunun da Basın Trafik Kartı aldığını söyledi. Aksaray ve Karaman illerini de değerlendiren Paslı, Aksaray’da 8 basın mensubunun Basın Kartı ve 7 basın mensubunun da Trafik Basın Kartı aldığını, Karaman’da ise 3 basın mensubunun Basın Kartı ve 1 basın mensubunun da Trafik Basın Kartı almaya hak kazandığını kaydetti.

Güçlü Yerel Medya, Güçlü Demokrasi

BYEGM’nin Türkiye’de güçlü bir yerel medyanın, güçlü bir demokrasinin anahtarı olacağının bilinciyle hareket ettiğini dile getiren Paslı, yerel medyanın güçlendirilmesi için eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, gazeteci değişim programları ve basın özendirme yarışmaları düzenlendiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde medyanın üstlendiği role de değinen Paslı, Kurtuluş Savaşında milleti şahlandıran Milli Basın gibi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde, yaptığı yayınlarla darbeye karşı, demokrasi yanlısı ve halktan yana tavır alan Türk medyasının, dik duruşuyla bu tarihi sınavdan başarıyla çıktığını ifade etti. Paslı, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında, yaptıkları yayınlarla vatandaşları ülke demokrasisine sahip çıkmaya davet ederek darbeyi engellemeye çalışan yaygın ve yerel basın yayın kuruluşlarında görevli basın mensuplarına da teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.