Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, pasta kesilerek kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, pasta kesilerek kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2022 20:28

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 3 Aralık Dünya Engelliler gününü, özel öğrenciler ve kendi işini kurmak için projeleri kabul edilen engelli vatandaşlarla pasta keserek kutladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 3 Aralık Dünya Engelliler gününü, özel öğrenciler ve kendi işini kurmak için projeleri kabul edilen engelli vatandaşlarla pasta keserek kutladı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla iş kulübü eğitim alan özel öğrencilere sertifikaları ile kendi işini kurmak için projeleri kabul edilen engelli vatandaşlara hibe çekleri düzenlenen törenle verildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törende özel çocuklar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Okulu Müdürü Deniz Han ve ailelerin bulunduğu ziyarette özel öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu; özel bir gün için özel olarak bir araya geldiklerini ifade ederek: “Sizler bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz. Sizin varlığınız her zaman bize güç veriyor. İyi ki varsınız iyi ki hayatımızdasınız sizi çok seviyoruz ”dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Hizmetler ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan proje ile Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi 22 özel öğrenciye iş ve meslek danışmanları tarafından iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama, iş gücü piyasası hakkında bilgiler, kariyer planlama, 21.yüzyıl yetkinlikleri gibi konularda iş kulübü eğitimleri verildiğini söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu eğitim programını tamamlayan özel öğrencilere sertifikalarını takdim ederek 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlamaları kapsamında özel öğrencilerle birlikte pasta kesti.

Vali Aydoğdu daha sonra kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlar için hazırlanan hibe destekli projelerden yararlanmaya hak kazanan 3 vatandaşın 65 bin TL tutarındaki hibe çeklerini hak sahiplerine takdim etti. Farklı sektörlerde kendi işlerinin patronu olan vatandaşları tebrik eden Vali Aydoğdu vatandaşlara hayırlı işler dileğinde bulundu.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş; Aksaray’da 1.100 engelli vatandaşın kamu ve özel sektör çalıştığını 2022 yılında 343 engelli vatandaşın yeni bir işe yerleştiğini belirtti. Akkuş, nüfusuna oranla Türkiye de engellilerin istihdamında Aksaray’ın 7. sırada yer aldığını toplamda 2.653 engelli vatandaşa, iş arama ve meslek danışmanlığı eğitimleri verildiğini kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.