Dolar 32,3819
Euro 34,6756
Altın 2.409,29
BİST 10.108,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 16°C

Bebeğimle Mutluyum’da Çocukluk döneminde probiyotikler alerjiye karşı koruyucu olduğu konuşuldu.

Hülya Düzgün’ün moderatörlüğündeki canlı yayına konuk olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, yenidoğandan itibaren …

Bebeğimle Mutluyum’da Çocukluk döneminde probiyotikler alerjiye karşı koruyucu olduğu konuşuldu.
Aksaray Anadolu AŞ
25 Şubat 2021 15:36

Hülya Düzgün’ün moderatörlüğündeki canlı yayına konuk olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, yenidoğandan itibaren alınan probiyotiklerin çocukların bağışıklık sistemini güçlendirirken, alerji, egzama gibi hastalıklara karşı da koruyuculuğu arttırdığını söyledi.

450 Bin takipçisi olan Bebeğimle Mutluyum sayfası Instagram canlı yayınında yenidoğanda ağlamaların anlamlarının olduğunu ifade eden Dr. Görkem Astarcıoğlu “ilk hafta ağlayan bebek aç olduğu için ağlar, ancak ikinci haftadan itibaren ağlamaların sebebi çoğunlukla gazdır. Bu dönemde doktor tavsiyesi ile birlikte bebeklere damla şeklinde probiyotik verilebilir. Biz anneye emzirmeye başlarken bir damla şeklinde göğüs ucuna damlatmasını ve emzirmeye devam etmesini öneriyoruz. İyi bakteriler bu sayede bebeğin bağırsaklarında kolonileşerek sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlıyor.” dedi.

Bağırsakların ikinci beyin olarak anıldığını, burada yerleşmiş bakterilerin ise mikrobiyota ismiyle artık yeni bir organ olarak tanımladığını da söyleyen Dr. Görkem Astarcıoğlu bağırsakta oluşturulan sinyallerin beyindeki hormonların çalışmasını uyardığını da sözlerine ekledi. Dr. Astarcıoğlu “Anne sütü mikrobiyota gelişimini olumlu etkiler. Bu süreçte probiyotikler çok önemlidir. Bağırsaklara yerleştirilen doğru bakteriler mikrobiyotanın sağlıklı gelişmesine de katkı sağlar. Mikrobiyotanın sağlıklı gelişmesi, çocuğu ileride karşılaşabileceği pek çok hastalığa karşı da koruyacaktır.” şeklinde konuştu.

Hem sayfa moderatörü Hülya Düzgün hem de takipçilerden gelen soruları cevaplayan Dr. Görkem Astarcıoğlu Anadolu insanının probiyotikleri zaten bildiğini ve bununla ilgili enterenesan gelenekleri olduğunu da söyledi ve detay verdi: “ Mesela Anadolu’da bazı yerlerde bir gelenek var. Yenidoğan bebeğin iyi huylu ve mutlu olması için, yakınlarından bu özelliklere sahip bir kişinin bebeğin ağzına tükürmesi istenir. Kulağa tuhaf gelse de bu aslında bir mikobiyota transferidir. Şimdilerde iyi huylu bakterileri probiyotiklerle bebeğe vermek mümkün. İlk günden itibaren sindirim sistemi düzene gireceği için, gaz sancıları azalacak, uykuları ve büyümesi düzenli olacaktır.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.