Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 15°C

Aksaray Belediyesi hububat ekimi başlattı

Aksaray Belediyesi, kendi mülkiyetindeki tarım arazilerine hububat ekimi gerçekleştirerek hem maliyetleri düşürüyor hem de tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Aksaray Belediyesi hububat ekimi başlattı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ekim 2021 23:36

Tarım arazilerinin korunması, kullanılması ve değerlendirilmesi için yapılan hamlede ilk etap da arpa ekimi yapılmaya başlandı. Ardından da buğday ekimi yapılacak. Mahsulden tüm ihtiyaç sahiplerinin faydalanacağı bildirildi.

Sosyal Belediyecilik alanında sunduğu hizmetlerle Aksaray’da 7’den 70’e herkesin yanında olan Aksaray Belediyesi, en son tarım alanında yaptığı hamle ile Aksaray tarihinde bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu. Belediyenin mülkiyetinde bulunan tarım arazileri, hububat ekilerek değerlendirilmeye başlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin sosyal hizmet alanında örnek belediyeler arasında olduğunu söyledi. Aksaray’da hayata geçen ve sunulan her hizmetin insan odaklı hizmet olduğuna vurgu yapan Başkan Dinçer, “Bizim tek bir gayemiz var; o da şehrimizin kaynaklarını en etkin şekilde kullanarak vatandaşımıza en iyi, en güzel hizmeti sunmak. Tarım alanında yaptığımız yatırım da bunlardan sadece bir tanesi” dedi.

Belediye kaynaklarıyla başlatılan alt ve üst yapı, enerji ve çevre yatırımlarının yanında üretim olanaklarının tamamının değerlendirildiğini açıklayan Başkan Dinçer, “Aksaray Belediyesi artık üreten bir belediye” şeklinde konuştu. Kapalı Salı Pazarı üzerine kurulan güneş enerji panelini işaret eden Başkan Dinçer, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının arasında yer alan, Kapalı Salı Pazar çatısına kurduğumuz Güneş Enerji Santralimizde bir megavatlık enerji üretiyoruz. Yine katı atık tesisimizde çöpten enerji üretmeye başladık. 12 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacak güçte. Belediyemize ait bir arazide kendi lavanta bahçemizi kurup lavanta hasadı yaptık ve üretimi başlattık. Tabi kendi kaynaklarımızla kurduğumuz seralarda; caddelerimizi, sokaklarımızı süsleyen süs bitkilerini ve fidanlar yetiştirerek üretim yapıyoruz. Topraksız tarım projesine hibe desteği aldık ve seralarda domates yetiştireceğiz.

Ekim ayında olduğumuz için belediyemiz mülkiyetinde ki tarım arazilerini değerlendirelim istedik. Hububat ekimini başlattık. Öncelikle 500 dönüme arpaları ektik. Yaklaşık bin dönüme buğday ekeceğiz. Belediyemize kaynak oluşturarak dezavantajlı kesimlerin, bir kısım ihtiyaçlarını bu kaynaklarla karşılayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.