Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü hakkında şok iddialar

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü hakkında şok iddialar
Aksaray Anadolu AŞ
17 Kasım 2022 09:42

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Mersin’deki patlama ve Taksim’deki saldırının yaklaşan seçimler öncesinde meydana gelmesinin manidar olduğunu belirterek, 2015 yılındaki seçimler öncesinde de benzeri durumların yaşandığını anımsattı.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Mersin’deki patlama ve Taksim’deki saldırının yaklaşan seçimler öncesinde meydana gelmesinin manidar olduğunu belirterek, 2015 yılındaki seçimler öncesinde de benzeri durumların yaşandığını anımsattı.

“Mersin ve Taksim Saldırıları Bir Yerlerden Tanıdık Geliyor”

Taksim saldırısı, Akit Gazetesinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun twiti üzerinden oluşturmaya çalıştığı algı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü hakkındaki iddialar, 10 Kasım’da Anıtkabir’de atılan sloganlar…

Haftalık Olağan Basın Buluşmasında yerel ve genel gündemi değerlendiren Ali Abbas Ertürk, önemli açıklamalar yaptı. Sözlerinin hemen başında İstiklal Caddesini kana bulayan hain terör saldırısını kınayan CHP İl Başkanı, “Altı canımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. Hain teröristin olay sonrası yakalandığını ancak akıllarda pek çok soru işaretinin kaldığını dile getiren Ali Abbas Ertürk, “Elbette milli birlik içinde olmalıyız. Ancak bu durum, saldırıda bir ihmal varsa onu da sorgulayamayacağımız anlamına gelmez. Keşke hain terörist saldırıyı gerçekleştirmeden, o bombayı patlatmadan önce yakalansaydı. Keşke hepimiz Emniyete güçlü bir teşekkür etseydik. Şehirlerde bombalar patlıyor, sınırımız yolgeçen hanına dönmüş… Mersin’deki patlama ve Taksim’deki saldırı bize bir yerlerden tanıdık geliyor. 2015 yılında iki seçim yaşadık ve o seçim döneminde patlayan bombalarda kimin kazanıp kimin kaybettiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

“PATLAMAYI CHP YE BAĞLAMAK İÇİN ALGI OLUŞTURAN AHLAKSIZ AKİT GAZETESİ İLE YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekim ayı içinde attığı “Kasım ayını bekleyin…” twitini, Akit Gazetesinin patlamayla ilişkili bir biçimde sunmasını sert bir dille eleştiren Ali Abbas Ertürk, daha önce de “CHP’nin gazeteci listesindeki terörist” şeklinde servis edilen iftiraların tutmadığını söyledi. Akit Gazetesini bir paçavra olarak niteleyen Ertürk, “Haberleri yapanlar alçakça ve namussuzca Cumhuriyet Halk Partisine iftira atıyor. Kendileri ile hukuk önünde hesaplaşacağız. Bu ahlaksızlar ve namussuzlar güruhu birilerinden cesaret ederek bu tip haberleri yapıyor. Bu gazete paçavrasının kullandığı dil İçişleri Bakanlığından sorumlu şahsın dili. Buradan bir algı yapanlar bu algının altında kalır” dedi.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ İÇİN 248 BİN LOJMAN TADİLAT TALİMATI”

Bir süredir Aksaray Çevre ve Şehircilik İl Müdürü hakkında çok sayıda iddianın kamuoyunca konuşulduğunu ve kendilerine de mobing, fişleme, namaz kılıp kılmayanları sorgulama gibi bir takım iddiaların ulaştığını kaydeden CHP İl Başkanı Ertürk, “İddialar vahim. Aksaray’a yeni atanan İl Müdürünün ali kıran baş kesen bir tavırda hareket ettiği, çalışanlara mobing uyguladığı, fişleme yaptığı, kimin namaz kılıp kılmadığını ve yönünde çok sayıda şikâyet alıyoruz. Biz, ilgililerin bu iddiaları araştırmasını istiyoruz” dedi.

Sözlerinin devamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün lojman harcamalarının da dikkat çekici olduğuna değinen Ertürk, “İl Müdürü sanırım biraz şatafata düşkün. Cumhurbaşkanı ‘tasarruf’ diyor lojmanları satışa çıkartıyor, kendisi ise, iddialara göre, tahsis edilen lojmana 248 bin liralık tadilat yaptırıyor. Hepimizin büyük ekonomik sıkıntılar yaşandığı bir ortamda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, lojmanına 248 bin liralık harcama yapamaz! İnsanlar 5 bin 500 lira maaş alıyor, 2 bin 500 liraya kiralık ev bulamıyor… İl Müdürünün maaşı 5 bin 500 liradan yüksek. Kusura bakmasın, gidecek kendi evini tutacak. Orada isterse musluklarını altın kaplama yaptırsın. O kendi tercihi. Ancak milletin parasıyla şatafat içinde yaşayamaz” dedi. Ali Abbas Ertürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün, sendika başkanı dâhil pek çok çalışanın yerini keyfi uygulamalarla değiştirdiğini de belirttiği konuşmasını, “ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hukuka, kanunlara bağlı bir müdürlüktür. Kimse orayı atını oynatacağı çiftlik gibi görmesin” uyarısıyla tamamladı.

“SORUMLULARI GÖREVDE TUTMAYA DEVAM EDERSENİZ BİRGÜN HASTANE BİNASI KAYBOLURSA ŞAŞIRMAYIN”

Hastanedeki kayıp yatak konusuna da değinen Ertürk; hastaneyle ilgili çarşaf çarşaf usulsüzlük belgesi yayınladık. Sorumlulara ,görevden el çektirin çağrısında bulunduk ama bu usulsüzlüklere sebep olan yöneticilerin birçoğu hala görevdeler hatta bir kısmı terfi ettirildi. Siz böyle davranmaya devam edin, yarın bir gün hastane binası kaybolursa şaşırmayın.

“ANITKABİR,ATAMIZIN ANITIDIR.AMİGOLARINIZA BAŞKA YERDE ŞOV YAPTIRIN”

Türkiye’de devlet ve partinin iç içe geçtiğini ve sorunların temelinde de bu durumun olduğunu anlatan Ali Abbas Ertürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir parti devletine dönüştürülmeye çalışıldığını belirtti. Bu durumun ülkeye büyük zararlar verdiğini sile getiren CHP İl Başkanı, “10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programına devlet protokolü gidiyor, AK Partinin de amigolarını toplamışlar. Kaldı ki; Anıtkabir’de slogan atmak yasak, alkış yasak… Anıtkabir ziyaretinin kurallarını bile bile, Atatürk’ün kabri başında, üstelik Atatürk’ün ölüm yıldönümünde şov yapıyorlar. Oysa ziyaret esnasında asker ya da görevliler kuralları hatırlatır. Neden bu şova izin veriliyor?” diye sordu. Devletle partinin iç içe geçtiği iddiasını farklı örneklerle anlatan Ertürk, şöyle devam etti: “AK Parti ‘Türkiye Yüzyılı’ diye bir program düzenliyor ve seçim vizyonunu açıklıyor. AK Partinin seçim vizyonu diye açıkladıkları programda Polis Okulu Bandosu, AK Partinin seçim marşını çalıyor. Bu bir devlet programı değil, AK Partinin seçim çalışmadır. Devlet kurumlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir. Böyle devam ederse, AK Parti kadrolarıyla gelen AK Parti ile gider. Böyle bir ciddiyetsizlik olamaz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.