Dolar 32,3785
Euro 34,7265
Altın 2.431,24
BİST 10.037,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

Aksaray’da Alınabilecek Yiyecekler

Aksaray’da Alınabilecek Yiyecekler
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2022 11:25

Bölgede hem tarım hem de hayvancılık yaygın bir şekilde yer almaktadır. Her iki alanda da yeterince zengin olan Aksaray geçimini hayvancılık ve tarım ile sağlamaktadır. Bölge turizm bakımından da oldukça zengindir. Her yıl Aksaray’a hem yerli hem de yabancı turistler gelmektedir.  Bölgeye ziyarete gelen turistler hem kültürel zenginliklerini artırmaktadır, hem de bünyesinde zengin besinler bulunduran Aksaray’dan alış veriş yapmanın ayrıcalığını yaşamaktadırlar.

Tarım ve hayvancılığın bir arada yapıldığı şehirde alabileceğiniz yiyeceklerde bunlara bağlı olarak var olmaktadır. Bu yiyecekler bakliyat, süt ve süt ürünleri olarak damak tadınıza tat katmak için satışta bulunmaktadır. Satışta bulunan besinler doğal ev yapımı kahvaltılık ürünlerden ve yemeklik bakliyat ürünlerinden oluşmaktadır. Bu tür ürünleri şehir merkezinde yöresel ürünler satan dükkânlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Her yıl turistlere kapılarını sonuna kadar açan Aksaray, besin üretimiyle de turistlerin ilgisini fazlasıyla çekmeyi başarmışlardır. Yöresel ürün satan dükkânlar her yıl büyük bir ilgi ile müşterilerin ziyaretleri arasında yer almaktadır.

eşmekaya yoğurdu

EŞMEKAYA YOĞURDU

Besin alışverişinde bakliyatlar büyük önem taşımaktadır. Yerli ve yabancı turistler bu dükkânlardan her yıl taze bakliyat alma fırsatını asla kaçırmamaktadırlar. Ayrıca bakliyatların yanı sıra Aksaray’da alabileceğiniz yiyecekler arasında yer alan meşhur eşmekaya yoğurdu çok fazla ilgi alanlarında yerini almaktadır. Enfes tadı ve yoğun kıvamıyla herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok tercihleri arasında yerini almaktadır. Bunun yanı sıra ev yapımı salça, kesme mantı, sade ve sebzeli erişte, zamanında tazeliğini koruyarak kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanlar ve her çeşit baharatlar yer almaktadır.

Zengin besin kaynaklarıyla tarım ve hayvancılığın yanı sıra bölge sakinlerinin geçim kaynakları arasında yöresel lezzetler de yerini almaktadır. Özenle hazırlanmış bu besin kaynaklarını hem uygun fiyata hem de oldukça yüksek kaliteyle almanız mümkün hale gelmektedir. Aksaray’ın seçkin topraklarında özenle işlenerek yetiştirilen baklagil ve baharatlar damak tadınızı fazlasıyla şımartacaktır. Her birinin enfes lezzetini tattığınız an, her yıl seyahatlerinizin arasına Aksaray’ı da dâhil etmeden sezonu asla kapatamayacaksınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.