Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Aksaray’da İslami Sanatlar ve Ahşap Boyama Sergisi açıldı

Aksaray’da İslami Sanatlar ve Ahşap Boyama Sergisi açıldı
5 Haziran 2025 00:29

Aksaray İl Müftülüğü, toplumun her kesimine hitap eden sosyal ve kültürel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

İl Müftülüğü’ne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “İslami Sanatlar ve Ahşap Boyama Sergisi”, 3 Haziran 2025 Salı günü Nora City AVM’de sanatseverlerle buluştu. Açılışa İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftü Yardımcısı Raziye Bozova, kurs eğitmenleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide, İslami hat sanatı, tezhip ve ahşap boyama alanlarında eğitim gören kursiyerlerin el emeği ürünleri yer aldı. Serginin açılış kurdelesini İl Müftüsü Veysel Işıldar ve İl Müftü Yardımcısı Raziye Bozova birlikte kesti. Açılış sonrası kurs eğitmenleri Nilgün Yıldız ve Ayşe Başer eşliğinde sergiyi gezen Müftü Işıldar, eserleri dikkatle inceleyerek katılımcılardan bilgi aldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, Diyanet Gençlik Merkezlerinin sadece dini eğitimle değil, bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sunmayı amaçladığını vurguladı. Işıldar, “Diyanet ve Müftülük denildiğinde sadece cami hizmetleri ve Kur’an kursları akla geliyor. Oysa bizler hayatın her alanında varız. Gençlik Merkezimizde yapılan bu tür etkinliklerle hem gençlerimiz hem de yetişkinlerimiz üretkenliklerini ve manevi duygularını sanat yoluyla ifade ediyor,” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide hem eğitmenlerin hem de kursiyerlerin eserleri yer aldı. Sergi boyunca gelen ziyaretçiler, İslami estetik anlayışla tasarlanmış hat sanatı panolarından, özenle işlenmiş ahşap boyamalara kadar birçok özgün eseri yakından inceleme fırsatı buldu.

“İslami Sanatlar ve Ahşap Boyama Sergisi”, 3-4 Haziran 2025 tarihleri arasında 11.00 – 20.30 saatleri arasında Nora City AVM’de ziyaretçilere açık olacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.