Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Altın Fiyatları Ne Olacak? Enflasyon Altın Fiyatlarını da Vuruyor

Altın Fiyatları Ne Olacak? Enflasyon Altın Fiyatlarını da Vuruyor
Aksaray Anadolu AŞ
10 Nisan 2022 23:52

2022’de finansal iyimserlik ön plana çıktı ve hisse senedi piyasaları pandeminin ilk aylarından sonra güçlü toparlanmalar gördü. Kayseri kuyumcu sektöründe söz sahibi ve Kayseri sarraf olarak bilinen idealsarraf.com, bu yılın altın fiyatları ve ekonomideki altının yeri hakkında önemli gelişmelere ışık tutuyor.

2022 resmi açıklamaları kuyumcu sektörünü tamamen değiştirdi:

  • Enflasyon artık geçici değil, kalıcı olacak
  • 2022 için büyüme tahminleri, hem 2022’de hem de 2023’te aşağı yönlü revize edildi.

Dünya ekonomilerinin geleceğinde öne çıkan iki olasılık var: durgunluk riski ve çok daha endişe verici stagflasyon riski. Ancak mevcut durum gerçekten nedir ve piyasalar için riskler nelerdir?

Enflasyon ve ekonominin durgunluğu arasındaki durum

Enflasyonun ana nedenlerinden biri, hepimizin öğrendiği gibi, enerji maliyetidir. Bunu, Hükümet’in müdahalesiyle yatıştırılmasına rağmen yine de endişe verici artışların yaşandığı faturalarımızdan görüyoruz. Bunu, birbiriyle bağlantılı birkaç nedeni olan gaz fiyatlarındaki artıştan görüyoruz:

  • Ekonominin toparlanması
  • Talebi karşılamak için yetersiz gaz arzı
  • Kış aylarında önceki yıllarda olduğu gibi artırılmayan bir gaz arzı

Peki bu kritik durumlarda Kayseri kuyumcu ve sarrafları altın fiyatlarının daha da yükseleceğini öngörüyor. Kayseri altın fiyatları, ülke genelindeki tahminlerinin yukarı yönlü revizyonunu ile karşımıza çıkacak.

Merkez Bankaları krediye erişimi sınırlamak için ellerinden geleni yapmakta ve iskonto oranını yükseltme yoluna gitmektedir. Tahminler, iskonto oranı çok ani yükselirse, olası bir ihtimal olarak, ekonominin tekrar durabileceğini gösteriyor: buradan stagflasyona adım çok kısa olacaktır.

Stagflasyon, ekonominin durgunluk döneminde olmasına rağmen enflasyon oranlarının yükseldiği atipik bir enflasyon biçimidir. Özel koşullarda ortaya çıkar. Negatif ekonomik büyüme, altın fiyatında fırlamaya neden olur.

2022’de en iyi yatırım seçeneği: ALTIN

Sadece son birkaç ayın fiyatlarına bakın. Altın hem enflasyona hem de jeopolitik duruma güçlü tepki veriyor. Kayseri sarraf ve kuyumcuları, piyasalarda hazırlanan fırtına rüzgarlarından korunaklı bir varlık rezervine sahip olmak için altına yatırım yapmayı öneriyor. Ekonomik darbeye en çok dayanacak olacak tek yatırım vardır. Bin yıldır da hep o oldu: ALTIN.

Yatırımlarınızı enflasyondan nasıl korursunuz?

  • Varlıklarınızın bir yüzdesini (%15-20) güvende tutmak için altına yatırım yapın.
  • Kazançları en üst düzeye çıkarmak ve kayıpları en aza indirmek için küçük miktarlarda bile olsa düzenli olarak altın satın alın.
  • Kayseri altın piyasasından haberdar olun. Finansal kültür, krize karşı en güçlü silahınızdır. Sadece bilgi ve farkındalıkla finansal denizde ölümcül hatalar yapmadan ilerleyebilirsiniz.
  • Size akıllıca tavsiyelerde bulunabilecek Kayseri sarraf ve kuyumcu sektöründeki altın uzmanlarına güvenin
  • Sabırlı olun. Altın uzun vadede en iyi yatırım durumunda. Kazançları kısa vadede oldukça düşükse, son 20 yılda fiyatının beş kat arttığını, paranın değerinin ise yarıya düştüğünü asla unutmayın!

Bugün kendimizi enflasyondan korumak için ne yapabiliriz?

En azından kısa ve orta vadede enflasyon kalıcı olacaksa, tasarruf sahibi sermayesini korumak için ne yapabilir ?

Kesinlikle YAPMAMANIZ gereken bir şey: parayı nakit hesabınızda olduğu gibi bırakmak!

Bunun yerine, değerini asla kaybetmeyecek altına yatırım yapabilirsiniz. Kayseri altın sektöründe de olduğu gibi tarih boyunca, enflasyon zamanlarında, her zaman güvenli liman varlığı olarak değer artışını görmüştür.

Altın, herhangi bir tarihsel anda yatırım portföyünün çeşitlendirilmesi için temel bir varlık olmaya devam etmektedir.

Kayseri kuyumcu piyasası ne söylüyor?

Yüksek enflasyon dönemlerinde, tarihsel olarak altın fiyatlarında bir artış gözlemlenir. Ancak bu matematiksel bir sabit değildir, aynı zamanda bir artışı belirleyen diğer sosyo-ekonomik faktörlere (jeopolitik stres, finansal sistemin krizi ve salgınlar) da bağlıdır.

Bununla birlikte, her halükarda, altın, enflasyonist dönemlerde iyi bir savunmayı temsil eder, çünkü para biriminin satın alma gücündeki düşüş karşısında altın, kişinin servetini korumanın mükemmel bir yoludur.

Kayseri kuyumcu piyasası, 1973’ün sonlarından bu yana, serbest piyasaya döndüğünden beri, altının fiyatı yılda %6,1 arttı.

Giderek daha az kontrol edilebilir olan Kayseri kuyumcu piyasası açıklamaları, yeni bilgiler ve düzenlemeler karşısında bile yakın gelecekle ilgili tahminlerde bulunmanın kolay olmadığını belirtiyor. Bununla birlikte, birçok unsur altının enflasyona karşı uzun vadeli bir koruma kalkanı olmaya devam edeceğini gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.