Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Dünyanın İlk Bükülen Bilgisayarı: Lenovo Thinkpad X1 Fold

Lenovo, 2020’nin başlarında düzenlenen CES 2020 fuarında, dünyanın birinci katlanabilir ekranlı bilgisayarını tanıtmış ve gözleri üzerine …

Dünyanın İlk Bükülen Bilgisayarı: Lenovo Thinkpad X1 Fold
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 21:48

Lenovo, 2020’nin başlarında düzenlenen CES 2020 fuarında, dünyanın birinci katlanabilir ekranlı bilgisayarını tanıtmış ve gözleri üzerine çekmişti. Epey yüksek bir fiyat etiketiyle geçtiğimiz aylarda ülkemizde de satışa sunulan Lenovo Thinkpad X1 Fold, eksileri ve artılarıyla şu an için katlanabilir ekranlı bilgisayarların öncüsü pozisyonunda.

Doğal ki birinci olarak ekranıyla dikkat çeken X1 Fold, katlanmadığı durumda 13.3 inç’lik bir OLED ekrana sahip. Hassasiyet konusunda da hayli başarılı performans sağlayan X1 Fold, kullanıcılarına dokunmatik bir Windows tecrübesi sunuyor.

45 Bin TL’lik fiyatıyla X1 Fold, kullanıcılara öbür neler sunuyor?

blank

Katlanabilir ekrana sahip bilgisayarların ve telefonların gelecekte hayatımızda çokça yer alacağını düşünürsek, Lenovo’nun bu adımı atmış olması epey değerli. Lakin X1 Fold’un fiyatı bize ufak da bir ileti veriyor; şimdi günlük kullanımlarda yaygın hale gelmesine hayli yol var.

Pekala bu 45 bin TL’lik katlanabilir ekranlı bilgisayar kullanıcılarına neler sunuyor? Lenovo Thinkpad X1 Fold, Intel Core i5 11. kuşak işlemcisi ve 8 GB RAM’i ile daha çok günlük kullanıma uygun bir performans sergiliyor. Üstelik ne yazık ki RAM yükseltmesi yapmak da mümkün olmadığı için bilgisayar bu noktada biraz yetersiz kalıyor. Windows 10 ile kullanıcıların karşısına çıkan X1 Fold, yaklaşık 8,5 saatlik kullanım ömrü sunuyor.

Tasarım olarak epeyce kullanışlı olan X1 Fold, dışındaki deri tasarım ile katlandığında adeta bir ajandaya dönüşüyor ve 1 kg’lık yüküyle günlük kullanımda elinize alıp taşıyabileceğiniz bir hal alıyor. Şimdi yüksek fiyatı sebebiyle hayatımıza tam olarak karışamamış olsa da Lenovo Thinkpad X1 Fold, gelecekte çokça karşılaşacağımız bir teknolojinin ön izlemesi pozisyonunda yer alıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.