Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

FETÖ, tüm terör örgütlerinden tehlikeli

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimini ve Fethullah Gülen Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nı (FETÖ/PDY) değerlendirdi..

FETÖ, tüm terör örgütlerinden tehlikeli
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ağustos 2016 13:49

FETÖ/PDY’nin beklide dünyadaki tüm terör örgütlerinden tehlikeli olduğunu belirten İl Başkanı Karatay, FETÖ’nün Türk Milleti’nin silahı ile Türk Milleti’ni hedef aldığı ve vurduğunu söyledi. 1971 muhtırasından bugüne yaşanan gelişmeleri anlatan Başkan Karatay, “Fethullah terör örgütü aslına bakıldığı zaman 1971 muhtırasından sonra ilk olarak askeriyede yapılanmak üzere devletin bugün itibari ile bütün kanallarına nüfuz etmiş bir terör örgütü yapılanması. Bunun ortaya çıkışına baktığımız zaman 2013 yılında 17-25 Aralık süreci, hatta bir adım daha geriye gidecek olursak 2012 yılı 7 Şubat tarihinde MİT Müsteşarının gözaltına alınma süreci alenileşen ilk göstergeler. Tabi FETÖ asli olarak milletimizin dini ve milli duygularını suiistimal ederek bugünlere geldi. Hatırlayalım, 28 Şubat süreci, 80 ihtilali. O dönemlere baktığımız zaman dindar vatandaşlarımızın devlette sanki dışlanmış görüntüsüyle bir yerde milletimizin dini duygularını istismar eden başta terörist başı Fethullah Gülen olmak üzere bu yapılanmanın ana çalışma noktalarıydı. Tabi biz hem dini hem de milli duygulara hassas bir milletiz. Bu zulmü gördüğümüz zamanda, Türk Milleti’nin şöyle bir özelliği var ki, mağdurun her zaman yanında olur.

Tabi burada mağdur olan halkın kendisiydi. Çünkü gerçekten hem milli, hem de dini duygularımız bir şekilde kamusal alan adı altında dışlanıyordu. İster istemez vatandaşlarımızda başta FETÖ olmak üzere devletimize sızmaya çalışan bütün bu nitelikteki örgütlere mağduriyetten dolayı bir sahiplenme çıktı. Bu yapı nedeniyle anne, baba ve evlatlar bir taraftan parçalanıyor, bayramlarda himmet parası toplama, kurban derisi toplama adı altında ailelerinden uzaklaştırılıyor. Aile ise ‘Çocuğum iyi bir ortamda okusun, yetişsin’ diyerek özellikle bu yapılanmanın dershaneleri, okulları, yurtlarına çocuklarını teslim ettiğimiz yapılardan birisiydi ama şunu gördük ki, burada ne dini bir eğitim verilmiş, ne de milli bir eğitim verilmiş. Çocuklar tamamen başta FETÖ olmak üzere onun koyduğu bu yapıdaki abla abi denilen kişilerin eline teslim edilmiş. Her kesimden, her sektörden insanlar çocuklarımız iyi yetişsin diye buralara göndermişiz. Ama bugün görüyoruz ki, bu çocuklara dini, milli bir eğitim verilmemiş. Dinimiz gerçekten suiistimal edilmiş, kainat imamı yaftası yapıştırılarak böyle bir sahtecilikle birileri bu çocukların kafasına yerleştirilmiş. Türkçe Olimpiyatları adı altında milli duygularımızla oynanmış, yeri gelmiş iş adamlarımız ve hatta evinde bir kaşık çorbası olan yarısını bu insanlara vererek milli duygularımız suiistimal edilmiş.

Hep söyledik ama gerçekten FETÖ, bu toplum için, ümmet için çor zararlı olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız da açıkladı. İnandıramadık, anlatamadık, yeri geldi eleştirildik, ‘bu adamlardan terörist olur mu?’ diye, ‘bunların silahları yok’ diye ama maalesef gördük ki bizim kuruşlarımızla alınan kurşunlar bizim insanımıza 15 Temmuz gecesi sıkıldı. Bizim için 15 Temmuz gecesi belki ‘hayır gördüğümüzde şer, şer gördüğümüzde hayır’ olabilir ortamı oluşturdu. Ümmeti milletin bir diriliş, bir kuruluş oldu ama tabiî ki bizde şu şeyi yıktı. Güven müessesesi ciddi manada yıkıldı. Çünkü biz Allah inancı kuvvetli bir toplumuz. Milli değerlerine çok sahip çıkan bir toplumuz. O gece gördük işte, bir söz ile milyonlar alanlara döküldü. Ama baktığımız zaman ciddi bir güven suiistimalinin yaşandığını hep birlikte gördük. Maalesef FETÖ, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi PKK’dan, DAEŞ’den, PYD’den daha tehlikeli bir örgüt. Neden? Diğerlerinin silahlı bir eşkıya grupları var, en azından karşımıza çıkma şansı var. Ama bu FETÖ, hem bizim silahımızı kullanıyor, hem de insan unsurunun asıl unsuru olan güven, dini ve milli duyguları kullandı. Dolayısı ile belki de dünyanın en tehlikeli örgütlerinden birisi. Üzülerek şunu söyleyeyim ki, bizim toplumumuz için en kıymetli değerlerimizden bir tanesi bu aile yapısının bozulması oldu bu süreçte” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.