Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hemşehrimiz Metin Alper’in çalışmaları takdir topluyor

Adıyaman Emniyet Müdürü olarak atanan Metin Alper, görevi devralmasının ardından kentte bir çok asayiş başta olmak üzere olaya el atması, halkın takdirini topladı..

Hemşehrimiz Metin Alper’in çalışmaları takdir topluyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Temmuz 2017 02:23

Adıyaman Emniyet Müdürü olarak atanan hemşehrimiz Metin Alper, görevi devralmasının ardından kentte bir çok asayiş başta olmak üzere olaya el atması, halkın takdirini topladı.

26.10.2016 tarihli İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi İçişleri Bakanı onayıyla Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner merkeze çekilirken yerine İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken Adıyaman Emniyet Müdürü olarak atanan hemşehrimiz Metin Alper, görevi devralmasının ardından kentte bir çok asayiş başta olmak üzere olaya el atması, halkın takdirini topladı.

Daha öncesinde adı sıkça IŞİD ve benzeri terör örgütleri ile anılan Adıyaman, Alper’in atanmasının ardından başta Özel Hareket elbiseleri ile gezmesi, çevik bir insan olarak insanların aralarında yer alması gönüllerde taht kurdu.

Kentte fizibilite çalışmalarının ardından birçok hırsızlık, asayiş, uyuşturucu ve terör gibi konulara el atan Alper, Adıyaman’ı yaşanabilir bir alana çevirdi.

8 aylık süreç içerisinde tefecilere yapılan operasyon, okul önlerinde oluşturulan Narko Timler tarafından uyuşturucu satıcılarına çok sayıda adrese operasyon düzenlenerek bir çok şüpheli gözaltına alınması ile kentte uyuşturuculara yönelik yol uygulamalarında kafe gibi kapalı alanlara düzenlediği baskınlar ile kentin huzurunu bozanlara yönelik uygulamaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

Sosyal faaliyetler kapsamında sporda gençleri ile Adıyaman Atatürk Stadyumu’nda oynan maçlarda taraftarla bir araya gelerek taraftar ile arasında sevinç bağı kurarak taraftara maçı sevdirten Alper, centilmence maçların oynanmasını sağlaması, gruplar arasındaki birlik beraberliği oluşturması ile taraftar grupların taktirini topladı.
Başta hırsızlık, uyuşturucu, terör, huzur uygulamaları ve son olarak Alper’in istihbarat çalışmaları nedeniyle yerleri tespit edilen ve Adıyaman kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik karadan ve havan başlatılan operasyonda Özel Hareket ve İl Jandarma Komutanlığı timleri, karadan arazi taraması yaptığı ayrıca uçakların bombaladığı sığınma alanlarında 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Alper’e ildeki siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve STK’lardan da tam destek var..

Metin ALPER

Metin Alper, 1970 yılında Konya’da doğdu, İlk ve Orta öğrenimini Aksaray ilinde Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji’ne girdi. 1988 yılında Polis Akademisi’ne geçti. 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olduktan sonra 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı.
1995 Nisan döneminde 243. dönem Yedek subay olarak askerlik hizmetine Tuzla Piyade Okulunda başladı. 1996 yılı Temmuz ayında Teğmen rütbesi ile Van Özalp 2.Jandarma sınır taburundan terhis oldu.
1996-1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye’de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.
1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür Vekili,  Personel Şube Müdür Vekili, Asayiş Şube Müdürü  ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.
Alper buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı.  2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.
2013 Mayıs ayında Afganistan – Kabil’de bulunan NATO- ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO  Komutanı Orgeneral Joseph  Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü.
25 Aralık 2013  itibariyle de İstanbul’da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. İstanbul’da Koruma Şube Müdürlüğünden , Trafik Şube Müdürlüğünden ve Gaziosmanpaşa İlçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
14 Nisan 2016 tarihinde Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonda  Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı. 26.10.2016 tarih ve İçişleri Bakanlığının  2016/759 sayılı kararnamesi  ile Adıyaman İl Emniyet Müdürü atanarak 29.10.2016 tarihinde Adıyaman ilinde göreve başlamıştır.
Kezban ALPER ile evli olan Metin Alper  Saniye Şeyma, Ahmet Bahadır ve Zeynep Zülal’in babasıdır. İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.