Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Konut Sigortası Nedir?

Konut Sigortası Nedir?
Aksaray Anadolu AŞ
28 Haziran 2020 12:41

Evini ve aynı zamanda eşyalarını belirli risklere karşı güvence altına almak isteyen ev sahipleri için konut sigortaları son derece önemlidir. Ayrıca kiracılarda eşya teminatlarından yararlanarak değerli eşyalarını güven altına alabilirler. Evinizi doğal afetlere, yangın ve hırsızlık gibi beklenmeyen riskli durumlara karşı güvence altına alabileceğiniz sigorta türleri arasındaki konut sigortası, olumsuzluklar anında ortaya çıkan zararları sizin yerinize belirli teminatlar çerçevesinde karşılar.

Evinizin teminat altında olduğunu bilmeniz evinizden uzaklaştığınız her an sizi güven altında hissettirir. Aylık taksitler ile evinizi sigortalatabilirsiniz. Konut sigortaları yıllık olarak yapılır ve her yıl düzenlenir. Uzun süre boyunca aynı sigorta şirketinden ev sigortası yapıyorsanız ödemelerinizde de birtakım indirimler olur.

Konut Sigortası ile Hangi Riskleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?

Sigorta yaptırılırken konutların içerisinde yer alan eşyalar ile birlikte sigortalanması önemlidir. Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi olmanıza gerek yoktur. Kiracı olduğunuz durumlarda da eşya teminatı alarak eşyalarınızı teminat kapsamına alabilir ve zararı en az seviyeye indirebilirsiniz.

Konut sigortasından en iyi şekilde yararlanabilmek için ihtiyaçlarınıza uygun olabilecek teminatlar poliçede belirlenmelidir. Konut sigortalarında teminatlar sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Ancak ana teminatlar arasında yangın, yıldırımın ve infilakın olduğu zararlar vardır.

Konut Sigortası Ek Teminat Seçenekleri Nelerdir?

Ek teminatlar arasında grev, kargaşalık, halk hareketleri ve kötü niyetli hareketlerden dolayı doğabilecek zararlar güvence altına alınır. Ferdi kaza, sigortalının riziko adresinde poliçe dahilinde meydana gelebilecek kaza sonucunda vefat etmesi halinde, sürekli olarak sakat kalması halinde kendisine poliçede belirlenen limitler ve genel şartlar dahilinde tazminat ödenmesini sağlar.

Sel, su baskını, yer kayması, deprem ve yanardağ püskürmesi ve fırtına gibi durumlar da ek teminatlar arasında yer alır. Riskleri minimum seviyelere indirebilmek ve zararlardan en az şekilde etkilenebilmek için sizler de konut sigortalarından yararlanabilirsiniz. Bunun için kendinize uygun olabilecek bir sigorta şirketi bulmalı ve teminat seçeneklerini dikkatli bir şekilde incelemelisiniz. Ayrıca konut sigortası hesaplamak için çeşitli araçları kullanabilir ve hesaplama işlemini pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.