Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
BİST 9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Kredi Notunuzu Hemen Öğrenin!

Kredi Notunuzu Hemen Öğrenin!
Aksaray Anadolu AŞ
15 Temmuz 2020 18:33

Banka kredisi kullanmak istediğinizde, ev ya da araba satın almak istediğinizde hatta kimi zaman cep telefonu satın almak istediğinizde bile karşınıza çıkan ilk unsur kredi notu olacaktır. Çünkü kredi notu  kişinin ödeme alışkanlıkları üzerinden hesaplanan ve pek çok farklı unsur göz önünde bulundurularak belirlenen, kişinin borcunu ödeme olasılığını tahmin eden bir sistem olarak düşünülmeli!  Dolayısıyla herkesin kredi notunu mutlaka biliyor olması gerekiyor.

Bu durumda da akıllara gelen ilk soru kredi puanı sorgulama işleminin nasıl yapılması gerektiği oluyor. Kredi notu sorgulama işlemiyle ilgili  her türlü bilgiye Findeks internet sitesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kredi notunun sorgulanması durumunda ulaşılabilecek olan bilgiler ve bununla birlikte kredi notunun nasıl belirlendiği gibi konular bu sitede mevcut. Çok sayıda kişi sadece kredi kartı ya da kredi ödemelerinin düzenli yapılması durumunda kredi notunun yüksek olacağını düşünüyor. Ancak mevcut borç durumu kredi notunu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yani daha önce kredi kartı ve kredili ürünleri  düzenli bir şekilde ödemiş olsanız bile borcunuzun bulunması durumunda kredi puanınız da düşecektir.

Yeni kredili ürün açılışları konusunda da akılların bir hayli karışık olduğunu söyleyebiliriz. Yeni kredili ürün kullanan kişilerin  çok büyük bir bölümü kredi notunun yükseleceğini düşünüyor. Oysa yeni kullanılan kredilerin ödeme durumu henüz bilinmediği için risk fazla demektir. Bu listeye kredi puanına sanıldığı gibi olumlu değil olumsuz bir yansıma yapar.  Eğer yakın zamanda yeni kredili ürün kullandıysanız kredi puanınız bir miktar düşebilir.

Kredi kullanım yoğunluğu yine kredi puanını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Hatta kredi puanının % 10’unu  oluşturduğunu belirtebiliriz. Eğer sıklıkla kredi kullanıyorsanız kredi notunuz bir miktar yüksek olabilir. Ancak daha önce hiç kredili ürün kullanmadıysanız ödeme alışkanlıklarınız hiçbir şekilde bilinmiyor demektir. Dolayısıyla kredi notunuz da bir miktar düşebilir.  Bu ve benzeri konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz Findeks internet sitesini hemen şimdi ziyaret edebilirsiniz. Bu sitede kredi notunu yükseltmek için neler yapabileceğiniz gibi konularda da detaylı bilgiler bulunuyor. Özellikle “not danışmanım” hizmetine mutlaka göz atmalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.