Dolar 32,5082
Euro 34,5613
Altın 2.493,58
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

PS Plus Nedir? Ne İşe Yarar? Fiyatı Ne Kadar?

PS Plus Nedir? Ne İşe Yarar? Fiyatı Ne Kadar?
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mayıs 2022 10:08

Çevrimiçi oyun oynayan kullanıcılara PlayStation 4 ve PlayStation 5’te abonelik hizmeti sunan PS Plus, 100 GB’a kadar çevrimiçi depolama imkanı, ayda iki ücretsiz PS4 oyunu, ayda 1-2 ücretsiz PS5 oyunu ve paylaşımlı oyun özelliği sunar.

Bu özel system ile birlikte kullanıcılar çeşitli tema ve avatarları sisteme indirebiir, verilerini buluta kaydedebilir, özel DLC ve PlayStation Store’da yer alan indirimlerden yararlanabilir. Özelllikle çevrimiçi oyun oynayan kullanıcıların PS Plus aboneliğine sahip olma zorunluluğu bulunuyor.

PS Plus Abonelik Süresi

PlayStation Store üzerinden 1 aylık, 3 aylık ya da 12 aylık PS Plus abonelik paketlerine ulaşabilirsiniz. PS Plus aboneliğinin sona ermesi ile birlikte hizmetin sunduğu avantajlara erişilemez.

PS Plus Ne İşe Yarar?

PlayStation Plus olarak bilinen PS Plus’ın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • PS Plus ile ayda ücretsiz olarak 2 PS4 oyunu sunulur.
  • PS Plus aboneliği ile ayda 1-2 PS5 oyunu ücretsiz olarak sunulur.
  • Özel DLc paketlerinin bulunduğu abonelik paketleri başka yerde bulunmayacak içeriklerin indirilebileceği anlamına gelir.
  • PS Plus online çok oyunculu oyunlarda internet bağlantısı aracılığı ile aileniz ve arkadaşlarınız ile ekip kurarak oyunların keyfini çıkarmanıza olanak tanır.
  • PS5 abonelği bulunan kullanıcılara özel oyun yardımı seçeneği, oyunlarda takılıp devam edemeyen kullanıcılar için ipuçları ve püf nokatalar sunar.
  • 100 GB’a kadar depolama imkanı sunan PS Plus aboneliği sayesinde verilerinizi rahatlıkla kaydedebilirsiniz.
  • Share Play özelliği sayesinde TV ekranınızı başka bir arkadaşınız ile paylaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu şekilde arkadaşlarınız oyunun kontrolünü ele alarak size yardımcı oalbilir.
  • Çeşitli temalar ve avatarlar bulunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra PS Plus aboneliğine sahip oyuncular PlayStation Store indirimlerinden de yararlanabilir.

PS Plus Fiyatı Ne Kadar?

PS Plus abonelik ücretleri şu şekildedir;

  • 1 aylık abonelik ücreti 40 TL
  • 3 aylık abonelik ücreti 100 TL
  • 12 aylık abonelik ücreti 240 TL

Abonelik ücreti abonelik süresine göre değişkenlik göstermekle birlikte abonelik süresinin uzun olması ay bazında ücret bakımından daha avantajlıdır.

PS Plus Nasıl Alınır?

PS Plus satın almak için PlayStation Plus web sayfasına giderek abonelik seçmeniz gerekir. Abonelikler 1 aylık, 3 aylık ya da 12 aylık olabilir. Aboneliği ayarlamak için web sitesinin ekranında yer alan talimatların izlenmesi gerekir.

Daha sonra ödeme işlemleri için kredi kartı bilgilerinin sisteme eklenmesi gerekir. Ardından satın alma işlemini tamamlamak için PSN şifrenizi girin. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra PS Plus üyeliğiniz başlayacaktır.

PS Plus Deneme Süresi

Oyunu denemek amaçlı 14 günlük ücretsiz deneme sürecini kullanabilirsiniz. Oyun hakkında bilgisi olmayan ve deneme sürümü ile oyunu denemek isteyenler için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca 12 aylık abonelik paketi kullanıcılara 36 ücretsiz PS4 ve PS5 oyununa da erişim imkanı sağlar.

Kaynakça

  1. SporDurağı. “Spor Terimleri”. Erişim 1 Mayıs 2022. https://sporduragi.com/
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.