Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Sağduyu Hemen ve Elzem

Tarihçi - Araştırmacı
6 Ekim 2015 18:29

Bırakın Müslümanları (nüfus cüzdanına göre değil de şuurlu Müslümanları kastediyorum) aklı başında hiçbir insan insanların birbirini katletmesini istemez. Ama gözümüzün önünde, güya uzay çağında hâlâ insanlar öyle bir vahşileşiyor ki, akıl alır gibi değil. Ve bu câniler bazılarınca “özgürlük” veya “onur” savaşçısı olarak anılıyor.

Naçizane, bugün sizlerle bu konuda biraz musahabe etmek isterim.

Öncelikle, “Pkk denilen bu katiller sürüsü asla ve asla amacına ulaşamayacak” sözü üzerine birkaç şey söylemek isterim. Bu söz doğrudur ama biraz da eksik veya yanlıştır.

Doğrudur çünkü, dünyanın sayılı milleti asker millettir. Türkler hakikaten (her ne kadar son zamanlarda gençlerimiz başta olmak üzere insanlarımızda şuur problemi olsa da iş başa düşünce askerleşir) asker bir millettir. Kadını, yaşlısı, çocuğu ile bir bütün olabilir. Tarihimizde bu konuda ziyadesiyle örnek vardır. Allah bir daha savaş yaşatmasın bu millete ama eğer böyle bir durum zuhur ederse herkes elinden geleni yapar.

Şimdi gelelim bu sözün yanlışlığına, yani pkk’nın her zaman başarısız olacağı sözüne… Çünkü, bu şekilde düşünerek rahatına bakmaya devam edenlerin, zevk ü sefaya dalanların sonu perişan olmuştur ve olacaktır da!.. pkk denilen katil sürüsü artık çok yönlü bir saldırı yönetiyor. Teknolojiden faydalanıp, farklı silahlar kullanması bir yana psikolojik olarak da inanılmaz etkili yöntemler kullanıyor.

Eğer batıdaki bir şehrin otogarında doğudaki bir şehrin otobüsü taşlanıyorsa bu kimin işe yarayacaktır? Elbette düşmanın işine!.. Değil mi? Bu kalabalığın içinde bir pkk sempatizanının olmadığını kim garanti edebilir? Diyelim ki, zahiren baktık ve otobüse ya da bir işyerine taş atan Türk oğlu Türk… Bu daha da kötü bir durumdur… Neden mi? Çünkü pkk netice almış ve bizi gaza getirmiştir. Çünkü biz masum bir Kürdü dövemeyiz. Buna hakkımız yoktur. Zaten o Kürt, Türk’ün asırlardır kardeşidir. Hem din kardeşidir hem de aynı vatanı paylaşan vatandaşlardır. Yani Türkiye’nin vatandaşıdır. Sağduyu rafa kalktığında neler olduğunu gördük değil mi? Farkında olmadan “doğudan” gelen şehit haberiyle “doğulu her vatandaşı” düşman gördük!.. Bu işte tam da düşmanın istediği durumdur. Bir an için sağlıklı düşünmeyi terk ettiğimizde iki kardeş birbirini düşman görecektir.

Etek giyerek güvenlik güçlerine saldıran pkk’lı Kürt ya da Kürt kılığında Ermeni ya da başka bir milletten olabilir ama bu her Kürt pkk’lıdır deme hakkını bize vermez. Zaten her pkk’lı da Kürt değildir. Benim üniversiten Kürt bir arkadaşım var. Şu anda Şırnak’ta polis. Şu günlerde daha sık görüşüyoruz ve ilk tanıdığım Murat neyse aynı Murat. Yani pkk’dan nefret eden şerefli bir Kürt kardeşim. Müslümanlıktır bizi kaynaştıran. Ortak paydamız İslam’dır bizi biz yapan. Kur’an ve Bayrak şairi Mehmet Akif Ersoy’un meşhur şiirini “Arap” yerine “Kürt” koyarak yeniden okuyalım mı?

Artık ey millet-i merhume, sabah oldu uyan!

Sana az geldi ezanlar diye ötsün mü bu çan?

Ne Araplık ne de Türklük kalacak aç gözünü!

Dinle Peygamber-i Zişan’ın İlâhî sözünü.

Türk Arabsız yaşamaz Kim ki yaşar der delidir:

Arabın, Türk ise hem sağ gözü hem sağ elidir

Veriniz baş başa Zira sonu hüsran-ı Mübin

Ne Hilafet kalıyor ortada billahi ne din

Medeniyyet size çoktan beridir diş biliyor

Evvela parçalamak sonra da yutmak diliyor

Arnavutlar size ibret olacakken hala

Ne bu şuride siyaset ne bu fasid dava?

Görmüyor gittiği yanlış yolu zannım çoğunuz

Size rehberlik eden haydudu artık kovunuz

Bunu benden duydunuz ben ki evet Arnavudum

Başka bir şey diyemem İşte perişan yurdum

Sağduyu hemen ve hepimize elzem… Yazıyı bitirirken Peygamber Efendimizin bir tavsiyesini hatırlatmak isterim. “Siz aranızda kimi pehlivan addedersiniz?” diye sordu. Ashab (ra): “Erkeklerin yenmeye muvaffak olamadığı kimseyi!” dediler. Resulullah (sav): “Hayır,” dedi, “gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hâkim olabilen kimsedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.