Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Kurban Pazarı’nda arife yoğunluğu

Aksaray Kurban Pazarı’nda arife yoğunluğu
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ağustos 2018 21:16

Aksaray’da kurulan kurban pazarında arife günü yoğunluk yaşandı.

Aksaray Kurban Pazarı, arife günü bayram öncesi kurbanlık alma telaşına düşen alıcıları ağırladı. Alıcılar ile satıcılar arasında çetin pazarlıkların yaşandığı pazarda, yaşanan yoğunluk besici ve tüccar satıcıları memnun etti.

Pazarda satış yapan besicilerden Ali Yerli, bu sene satışların iyi gittiğini belirterek, şunları söyledi:

“Pazarın durumu çok iyi ve satışlarımız güzel. Bizim işimizi dolar ve avro hiç etkilemedi, etkilemez de. Allah’a şükür avro ve dolar bazlı çalışmıyoruz. 150 kuzum vardı şu anda 30 tane kaldı. Büyükbaş hayvanda da durum aynı.”

Büyükbaş hayvan satıcısı Bülent Koçak da “Pazara 40 büyükbaş hayvan getirdim. Şu anda elimde sadece 3 hayvanım kaldı. Çok şükür malımızı sattık.” dedi.

– Denetimler aralıksız sürüyor

Bu arada Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, kurban pazarında aralıksız devam eden denetimleri takip etti.

Saklav, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban pazarında bu yıl yeteri kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan olduğunu söyledi.

Kurban pazarının kurulduğu yerlerde veteriner hekimlerin gebelik ve yaş tayini, hayvan giriş çıkış kontrolü ve veteriner sağlık kontrolleri konusunda alıcılara hizmet verdiğini ifade eden Saklav, şunları kaydetti:

“Bayramın birinci gününde de mezbahanelerde 3 veteriner hekimimiz kesimlere refakat edecek. Aynı zamanda belediyenin geçici satış yerlerinde de veteriner hekimlerimiz bulaşıcı hastalık gibi sıkıntılı durumlara müdahale edecek.” (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.