Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da tır araçları şehir içi ve mahalle aralarına park edemeyecek

Aksaray Belediyesi, TIR araçlarının şehir içine park etmesini önlemek için yaptığı 120 araçlık TIR garajını hizmete sundu.

Aksaray’da tır araçları şehir içi ve mahalle aralarına park edemeyecek
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ağustos 2017 13:46

Aksaray Belediyesi, TIR araçlarının şehir içine park etmesini önlemek için yaptığı 120 araçlık TIR garajını hizmete sundu.

Aksaray Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali yanındaki Kırsal Terminal alanını TIR garajına dönüştürdü. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Terminal yanındaki 15 bin metrekarelik alanda 120 adet TIR aracının 24 saat park edebileceği yeni TIR garajında, araç plaka tanıma sistemi, güvenlik ve aydınlatma sistemi yer alıyor.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Bilindiği üzere şehrimizin muhtelif yerlerinde TIR araçlarının park edeceği yer olmadığı için TIR sürücüleri araçlarını mahalle ve sokak aralarına park etmek zorunda kalıyordu.

Aksaray Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla daha önce kırsal terminal olarak kullanılan 15 bin metrekarelik alanı TIR araçlarının park etmesi için TIR garajına dönüştürdük. Araç plaka tanıma sistemimiz var. Aydınlatma sistemi ve özel güvenlik sistemi ile Toplam 120 araç kapasiteli TIR garajımız 7/24 hizmet verecek.

Bu arada TIR araçlarının şehir içinde park etmesi 2918 numaralı Trafik Kanuna göre yasaktır. 62. Maddede “Yerleşim birimleri içindeki karayolunda, bir trafik işaretiyle izin verilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarları, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerinin park edilmesi yasaktır. (Değişik: 21.5.1997 – 4262/4 Md.) Bu madde hükmüne uymayan sürücüler para cezası ile cezalandırılırlar.” ifadesi yer almaktadır.

Yetkililer, “Aksaray’da TIR araçları şehir içi ve Mahalle aralarına park etmeyecek. Yeni yapılan TIR garajına park edecektir. TIR sürücülerinin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz” ifadesini kullandılar..

YORUMLAR

  1. Cafer Tayyar MEYDAN dedi ki:

    Syn başkan yaptığınız en iyi işlerden biri.İnşallah takip edersiniz.