Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Ankara’da yaşayan Aksaraylılar iftarda bir araya geldi

Ankara’da yaşayan Aksaraylılar iftarda bir araya geldi
Aksaray Anadolu AŞ
23 Mayıs 2019 02:10

Ankara’da yaşayan Aksaraylı hemşehri, bürokrat ve iş adamları 2. Geleneksel iftar programında bir araya geldi.

Aksaray Ticaret Borsası ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Başkent Aksaraylılar Platformunun ev sahipliğinde düzenlenen İftar yemeğinde bir araya geldi.

Ankara Midas Otel’de düzenlenen programa İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Önceki Dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Aksaray Eski Milletvekilleri Mahmut Öztürk, Osman Ertuğrul, Ortaköy, Ağaçören, Eskil, Sultanhanı Belediye Başkanları, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök , ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Başkent Aksaraylılar Platformu Başkanı Ahmet Dabanlı, Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş, MÜSİAD Başkanı Eyyüp Dağdaş ve çok sayıda Ankara’da yaşayan Aksaraylı bürokrat ve iş adamı katılım gösterdi.

Aksaray’ın geleceğine yönelik çalışmaların konuşulduğu programda açılış konuşmasını yapan Başkent Aksaraylılar Platformu Başkanı Ahmet Dabanlı, yaptığı konuşmasında; “Türkiye’nin Başkenti Ankara’daki Aksaraylılar olarak geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçmemiz ile birlikte hızlı bir şekilde organize olarak gerek ulaştığımız hemşeri sayımızda gerekse faaliyetlerimizde büyük artışlar olmuştur. İlk olarak 20’li rakamlarda iken bugün 300’ün üzerinde Aksaraylı hemşerimiz ile birlikteyiz. Aksaray’da kamu kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve İş Adamlarımız ile koordineli bir şekilde hareket ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların hemen hemen tamamında Aksaray Ticaret Borsamız ile Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte hareket ediyoruz. Bu anlamda bizlere sonuna kadar desteklerini veren ve bizleri yalnız bırakmayan ATSO Başkanımız Cüneyt Göktaş’a, Ticaret Borsası Başkanımız Hamit Özkök’e, Başkent Aksaraylılar platformu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek platformun yaptığı ve yapacağı faaliyetlerden bahsetti.

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ “AKSARAY SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Ankara’da Aksaraylı Bürokrat ve İş Adamları ile bir araya gelmekten onur duyduklarının altını çizen ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş’ta yaptığı açıklama da “11 ayın sultanı mübarek ramazan ayını idrak ettiğimiz bugünlerde ülkemizin başkenti Ankara’da sizlerle bir araya gelmekten onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Başkent Aksaraylılar platformu olarak bugüne kadar Ankara’da şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sizlere her türlü desteğin verilmesi gerektiğinin bilincindeyiz fakat sizlerden de isteğimiz hızla büyümekte ve gelişmekte olan Aksaray’a yatırımlar ve ihtiyaçlar noktasında gerekli adımların atılmasına destek olmanızdır.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önceki zaman zarfında olduğu gibi bundan sonraki zaman zarfında şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Göreve geldiğimiz gün üyelerimize verdiğimiz sözlerimizin gerçekleşmesi adına tüm çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulması, Aksaray belediyesi ve odamızın birlikteliği ile modern bir mobilyacılar sitesinin inşa edilmesi, ilçelerimizde sanayi kentlerinin yenilenmesi ve üzerinde en çok durduğumuz projelerin başında gelen güneş enerjisiyle seracılık alanının gerekli desteği alarak, yatırıma kazandırılması için çalışıyoruz. İşte bu noktada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Bilmenizi istiyorum ki “Aksaray’ı gelecek Türkiye’nin sanayi, turizm, tarım, hayvancılık şehri yapmak” bizlerin olduğu kadar sizlerin de elindedir. Bu anlamda elimizi hepimizin birlikte taşın altına koyarak çalışmalar yapmalı, projeler üretmeli, devletimizin yatırımlarını artırmasını sağlamalıyız” dedi.

TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZKÖK “BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Programda konuşan Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök’te yaptığı konuşmasında; “Kurulduğu günden bu yana Ankara’da şehrimizi en iyi şekilde temsil eden Başkent Aksaraylılar platformu ile koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Her yıl hem Aksaray’da hem de Ankara’da bir araya gelerek ilimizin geleceğine yönelik adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz aylar içerisin de Platform üyelerini Aksaray’da misafir ederek ne tür çalışmalar yürütebiliriz noktasında istişarelerde bulunduk. Aksaray’da gerek Tarımın gerek Sanayi’nin gerekse de Hayvancılığın gelişmesi ve büyümesi adına projeler üretilmesi ve Ankara’da bu projelere desteklerin verilmesi noktasında kararlar aldık. Birlik ve beraberliğin temsili olarak attığımız bu adımlar ilerleyen dönemlerde şehrimize yönelik olarak meyvelerini mutlaka verecektir. Ayrı gayrının olmadığı bir ortam inşa edebilmek ve ortak aklın gücüyle hareket etmek adına atılan bu adımlar son derece önemli ve yerindedir. Bizler Aksaray’ın her alanda gelişme göstermesi ve bulunduğu stratejik konumunda önemini kullanabilmesi adına her türlü desteği vermeye hem Ticaret ve Sanayi Odamız hem de Ticaret Borsamızla her daim hazır durumdayız. Bu noktada düzenlenen bu organizasyonda yapacağımız istişareler bizlerin önünde yol gösterici olacaktır ”dedi.

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise yaptığı konuşmasında, Aksaraylıların birbirlerini çok sevmesi gerektiğini, çok övmeleri gerektiğini söyledi. Erel “ Uzayan Kol Bizden Olsun” hemşericilik duygularımızı geliştirildim. Gönül bağımızı kopmayacak şekilde kuvvetlendirelim. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Program, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanları Cüneyt Göktaş ve Hamit Özkök, Aksaray’ımızın yetiştirdiği müstesna insanlardan, Devlet Bakanlığı, Ankara Büyük Şehir Başkanlığı ve Aksaray’ın il olmasında büyük emekleri olan değerli büyüğümüz Mehmet Altınsoy Anısına Ailesine verilmek üzere Başkent Aksaraylılar Platformu Başkanı Ahmet Dabanlı’ya plaket takdim etmesi ile son buldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.