Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Az Bulutlu
Aksaray
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Dağcılarımız Sinop’ta Şelale Tırmanışı yaptı

Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları (ADASK) Üyelerinden oluşan ekip, Sinop’ta Şelale Tırmanışı yaptı..

Dağcılarımız Sinop’ta Şelale Tırmanışı yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
15 Kasım 2016 14:16

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca organize edilen Sinop Valiliği, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sinop İlindeki Dağcılık Kulüpleri işbirliğinde dördüncüsü düzenlenen ‘’Ulusal Dağcılık ve Erfelek-Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliğinde yaklaşık 200 sporcu 28 Takım şelaleden oluşan Erfelek İlçesinde bulunan Tatlıca Şelalerine tırmanış gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saatte tamamlanan zorlu etap sonrası dağcılarımız Sinop İlinden ayrılarak ilimize döndüler.

Faaliyete Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları (ADASK) Üyelerinden oluşan ekip katıldı. Dağ Arama Kurtarma Ekip Temsilcisi Avni Gökçe yaptığı açıklamada; ‘’Doğa sevgisini yaygınlaştırmak, tanıtmak ve doğayı korumak. Bu yöndeki tüm sportif etkinliklerde bulunarak, Dağcılarımıza bu sporu sevdirmek amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunmaktayız. Lisanslı, gönüllü dağcı ve Doğaseverlerle birlikte hem ilimize gelen Dağcı ve Doğaseverleri en güzel şekilde ağırlamak hem de diğer illerin yapmış olduğu Dağcılık Doğa ve Şelale tırmanışlarına katılım yaparak ilimiz en güzel şekilde temsil etmekteyiz. Dağcılık araç ve gereçlerini kullanarak doğanın zorluklarına karşı bir hedefe ulaşmayı amaçlayan spor dalıdır. Dağcılık doğa ile savaşarak değil doğanın zor koşullarına ayak uydurularak yapılan ve yapılması gereken bir spordur. Bu bilinçle tüm doğaseverleri bu sporu yapmaya çağırıyoruz.

Bu amaçla Yurtiçi ve yurtdışındaki aktivitelere iştirak ederek, İlimizin tanıtımına katkı sağlamak, ve ilimize olan ilgiyi artırmak için faaliyetler yapmaktayız.’’ Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.