Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Dış paydaşlarla ihtisaslaşma protokolleri imzalandı

Dış paydaşlarla ihtisaslaşma protokolleri imzalandı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mayıs 2019 00:44

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ihtisaslaşma kapsamında çok sayıda iş yapmak istediklerini ve zaman içinde şehirde yeni bir ekonominin ortaya çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

ASÜ ile çeşitli kurumlar arasında “Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Faaliyetleri İşbirliği Protokolü” imzalandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’ün sürece dair kısa açıklamasının ardından konuşan ASÜ Rektörü Şahin, şehirde yeni bir yol, yeni bir alan açmak arzusunda olduklarını, spor ve sağlığın kesiştiği noktada yeni bir ekonominin de oluşmasını istediklerini belirtti. Bu faaliyetlerin, Aksaray ekonomisini çeşitlendirecek çalışmalar olarak da düşünülebileceğinden söz eden ASÜ Rektörü, “Belki bir süre sonra açılan bu yoldan ilerleyerek, pek çok insanın istihdam edildiği bir üretim sistemi ortaya çıkar diye ümit ediyoruz. Bu çalışmaların bir bölümü doğrudan Üniversiteyle ilgili ama bir bölümü de şehirdeki dış paydaşlarımızın katkılarıyla ilgili. Tek başımıza bir şey yapamayacağımızın bilincindeyiz. Biz, ihtisas alanımıza dair çok sayıda iş yapmak gayretindeyiz. Bu manada dış paydaşlarımızla uyum ve işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor. İmzalanan protokollerle, kurumlar arası işbirliklerinin bir çerçevesini çizmiş oluyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Rektör Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, hazırlanan protokol metnini imzaladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.