Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

İnceöz: Cezasız kalması düşünülemez!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretleri eleştiri olarak değerlendirenlere cevap verdi..

İnceöz: Cezasız kalması düşünülemez!
Aksaray Anadolu AŞ
14 Nisan 2016 12:07

İnceöz “Bu kürsüde herkesin temiz bir dil kullanması lazım; sadece burada değil, grup toplantılarında, başka yerlerde de” diyen İnceöz, “Eğer bugün bir kutuplaşmadan söz ediyorsak hakikaten seviyeyle tahlil edemeyeceğimiz şekilde temiz bir dil olmaktan uzak üslubun, seviyesiz konuşmaların bu kutuplaşmalara sebep olduğunu unutmamak gerekiyor” hatırlatmasında bulundu.

TCK 299, 91 YILDIR VAR

İnceöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lafı dolandırarak, her meselenin özüne Sayın Cumhurbaşkanımızı koymanızı buradan eleştirmek durumundayız ve bu eleştirilere karşı da cevap vermek durumundayız. Bakın, 299’un uygulaması TCK’da 91yıldır var; bugün değil, dün değil, yakın zamanda değil, yeni konulmuş değil. Dolayısıyla, bugün bunun uygulanıyor olmasından, buradan cezalar alınıyor olmasından rahatsız olmamak lazım.”

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETİN CEZASIZ KALMASI DÜŞÜNÜLEMEZ

Herkesin üslubunda, seviyesinde belli bir ahlakı ve temiz dili muhafaza etmek durumunda olduğunun altını çizen İnceöz, “14 yıldır milletimize hizmet etmiş, emniyette, adalette, eğitimde, her alanda milletin hizmetkârı olmayı şiar edinmiş bir lidere karşı ve üstüne üstlük milletimizin, aziz milletimizin oylarıyla seçilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı biraz evvel söylediğim çerçeveden uzaklaşılacak, hakaret edilecek, sürekli konuşulacak, ondan sonra da geleceğiz, burada çok masumane, bunun eleştiri sınırları içinde değerlendirilmesi istenecek. Böyle bir şey olmaz. TCK 299 dün vardı bundan sonra da var olmaya devam edecek ve buna ilişkin eğer birileri ilzam edici, itham edici, hakaret edici ifadeler kullanıyorsa bunun da cezası elbette ki çekilecek, bunun cezasız kalması mümkün olmayacak” diye konuştu.

AVRUPA’DAN ÖRNEKLER VERDİ

Herkesin temiz üslupta konuşmasını tavsiye eden ve “Eğer bugün toplum kutuplaştıysa seviyesiz konuşmalar çerçevesindedir” vurgusunu yapan İnceöz; konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı veya Kral’a yönelik hakaretlerde şahıslara verilen cezalarla ilgili Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerden şu örnekleri verdi:

“İtalya’da cumhurbaşkanının şerefini veya itibarını küçük düşüren kişilerin 1 ila 5 yıl arasında hapis cezasına çaptırılmasına hükmedilirken, Polonya’da Cumhurbaşkanına aleni olarak hakaret eden kişi üç yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

Almanya’da cumhurbaşkanına hakaret üç aydan beş yıla kadar, İspanya’da da İspanya Kralı’nın, eşine, çocuklarına, torunlarına, kraliyet mensuplarına veya mirasçılarına hakaret eyleminin ciddiyet derecesine göre altı aydan iki yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılması ön görülüyor.

Belçika, Yunanistan, Hollanda, Portekiz ve Slovenya kanunlarında da Devlet başkanlarına hakaret suç sayılıyor ve çeşitli cezalara hükmediliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.