Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kadın Platformu Toplu Nikâh Töreni yaptı

Aksaray Kadın Platformu ile Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği toplu nikâh töreni Aksaray Belediyesi Kılıçaslan nikâh salonunda yapıldı..

Kadın Platformu Toplu Nikâh Töreni yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mart 2016 11:07

Törene Vali Şeref Ataklı, eşi Adile Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Defterdarı Uğur Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Kadın Platformu üyeleri, nikâhı kıyılacak çiftler ve aileleri katıldı.

Vali Şeref Ataklı: “Birliktelik ve ailenin devamı karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü göstermekle olur”

Vali Şeref Ataklı törende yaptığı konuşmada: “Burada resmi nikâhlarını kıyacağımız çiftler evlilik hayatını yaşıyorlar ama resmi bir kayıtları söz konusu değil. Bunun yarattığı değişik sorunlar var. Kayıt altına alınmadığı için karşılıklı hakların korunması, sağlanması bakımından bir takım mahsurlar ortaya çıkartıyor. Biz buna dikkat çekmek istedik. Beraber yaşayan, çocuk sahibi olmuş vatandaşlarımızın bu beraberliklerini kayıt altına almayı arzu ettik. Bu şekilde olan ailelerimiz ile irtibat kurduk, rıza gösterenleri resmi kayıt altına almak üzere bir araya getirdik” dedi.

Bu törenin yapılması fikrinin Aksaray Kadın Platformundan çıktığını belirten Vali Ataklı: “Bunu özellikle kadınlar günü münasebeti ile gündeme getirmek istedik. Ayrıca Aksaray için yaptıkları çalışmalardan dolayı Kadın Platformuna teşekkür ediyorum ve burada resmi nikâhları kıyılacak olan ailelerimize de karşılıklı hak ve yükümlülüklerini yerine getirmelerini temenni ediyorum. Çünkü birliktelikleri ve ailenin devamı karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü göstermekle olur” diyerek bütün çiftelere bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Daha sonra Aksaray Belediyesi nikah memuru tarafından Reyis Çiftçi ile Fadimana Yıldız; Yasin Özel ile Adalet Altınkaynak; Erhan Akhuy ile Songül Aslan; Murat Canlıer ile Ayşe Peksoy; Çağlar Akın ile Aydenur Demirtaş’ın nikahları kıyıldı. Çiftlere bu mutlu günlerinde Kadın Platformu tarafından altın hediye edildi. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş beş çiftimize de Ziga Kaplıcalarında bir hafta konaklama hediye ederek çiftlerimizin mutluluklarını katladılar.

Nikah merasiminden sonra birlikte pasta kesen beş çiftimiz konuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.