Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Referandumda ‘Nerede oy kullanacağım?’ tıkla öğren

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum için geri sayım devam ederken, vatandaş oyunu nerede, hangi sandıkta kullanacak merak ediyor. Tek tıkla 2017 Seçmen kaydı sorgulama sistemine buradan erişebilir, nerede oy kullanacağım sorunuza cevap alabilirsiniz.

Referandumda ‘Nerede oy kullanacağım?’ tıkla öğren
Aksaray Anadolu AŞ
10 Nisan 2017 00:02

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum için geri sayım devam ederken, vatandaş oyunu nerede, hangi sandıkta kullanacak merak ediyor. Tek tıkla 2017 Seçmen kaydı sorgulama sistemine buradan erişebilir, nerede oy kullanacağım sorunuza cevap alabilirsiniz.

Türkiye tarihi Referandum sürecinde nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını arıyor. Adres kayıt sisteminde bir ikametgahınız bulunuyorsa altta verilecek bilgiler doğrultusunda tek bir tıklama ile nerede oy kullanacağınızı hemen öğrenebileceksiniz. İşte haberin ayrıntıları.

Yüksek Seçim Kurumu YSK 2017 Anayasa Referandumu için tüm hazırlıklarını tamamladı. Referandumda seçim görevi ve sandık bilgisi sorgulama işlemini yapabilmek oldukça basit. ‘Nerede oy kullanacağım’ sorusunu milyonlarca seçmen tarafından yöneltiliyor ve nereden, nasıl sorgulanması gerektiği konusunda güncel bilgi aramaya devam ediyor.Bu kapsamda bizlerde sizler için nerede oy kullanacaksınız sorusunu araştırdık ve cevabını alabileceğiniz resmi internet sitesi sorgulama adresini paylaşıyoruz. Haberimizin devamında nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. devam ediyor.

Nerede hangi sandıkta oy kullanacağını merak eden vatandaşlar ysk.gov.tr veya e-devlet üzerinden seçmen sorgulama işlemlerini online resmi internet adresi üzerinden tek tıklama ile öğrenebileceksiniz.

Milyonlarca seçmen için oy kullanma tarihi 16 Nisan olarak seçim günü yapılabilecek. Ancak hala nerede oy kullanacağını bilmeyenler için kısa bilgileri okuyucularımızla paylaşıyoruz. Referandum sürecinde geri sayım sürüyor. 16 Nisan 2017’de yapılacak tarihi nitelikteki halk oylaması yani referandum yapılacak. Bu referandumda vatandaşlar nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını merak ediyorlar. Seçmen kaydı nasıl sorgulanır? İşte Anayasa değişikliği süreci ve olası referanduma dair merak edilenler…

Seçmen kaydı sorgulaması yaparak oy kullanacağı yeri öğrenmek isteyenler YSK.gov.tr internet sitesini ya da e-devlet sistemini kullanabilirler. Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen listeleri 10 Mart 2017 tarihinde kesinleştirilmişti.

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI
ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLA

YSK’dan son dakika bilgilendirme;

Yüksek Seçim Kurulundan Duyuru

Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler asılsız olup seçmenler, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yurt İçi Oy Verme İşlemi

Yurt İçi Sayım Döküm İşleri ve Sandık Sonuç Tutanağının Düzenlenmesi
Askı süresi:
18 Şubat 2017 (8:00) – 26 Şubat 2017 (17:00)

Seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi:
10 Mart 2017

Seçmenin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağının ilanı:
14 Mart 2017

Oy Verme Günü:
16 Nisan 2017 (Saat:17:00)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.