Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Yollarda oluşan yoğunluğa havadan takip

Yollarda oluşan yoğunluğa havadan takip
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ağustos 2018 18:20

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimlerini iyice artıran trafik ekipleri, Aksaray-Ankara karayolu üzerinde oluşturulan noktalarda insansız hava aracı uçurarak uygulama yapıyor.

Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için yola çıkan sürücüler, Aksaray-Ankara ve Aksaray-Adana yönünde yoğunluk oluşturdu.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik akışını düzenli bir biçimde bir yürütmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, uygulama noktalarında gerçekleştirdikleri yol kontrollerinde havadan da drone ile takip yapıyor.

Uygulamada yakın takip yapan araçlar, güvenlik şeridini ihlal eden araçlar, hatalı solama yapan araçlar kontrol noktasına bildirilerek durduruluyor ve gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Polis ekipleri ayrıca durdukları araçların sürücülerini emniyet kemeri, cep telefonu ve hız limit konularında da uyararak, broşür dağıtıyor.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican AA muhabirine açıklamada Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında güzergahlarda ekip sayılarını çoğaltarak uygulama yaptıklarını söyledi.

Tedbirlerin Ankara, Konya, Adana ve Nevşehir istikameti yönünde devam ettiğini ifade eden Sevgican şunları kaydetti:

“Güney ilerimize doğru yoğun bir trafik akımı var. Ekiplerin uygulamasının yanında drone ile de denetim gerçekleştiriyoruz. Buradaki amaç vatandaşlarımızı cezalandırmaktan ziyade,  yakalanma riski algısı oluşturarak sürücülerin kural hatası yapmalarının ve kaza yapmalarının önüne geçilmesidir.

Cep telefonu ile konuşma ,emniyet kemeri takmama gibi kural ihlalleri olduğu zaman vatandaşları uyarıyoruz, gerekli cezai işlemleri de uygulayarak kendilerine iyi bayramlar dileyip uğurluyoruz.” (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.