Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

10 Yaşında Bir Kız Çocuğunun Diri Diri Yakıldığı Gündeyiz!

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
26 Şubat 2019 12:00

Dünyanın utanç günündeyiz, evet 27 yıl önce bugünde. Bizlerin yürekleri dağlanırken birilerinin sessiz kaldığı o günde! Tarihe adını kara harflerle, içimize nefretle yazan o günde! Hocalı Katliamının yıl dönümünde!

Onların tabiri ile cesetler, bizim tabirimiz ile cenazeler yakılırken henüz ölmemiş fakat işkence görmüş 10 yaşında bir kız çocuğunun da cenazelerin üzerine koyulup diri diri yakıldığı gerçeğini yine bir Ermeni vatandaşı olan gazeteci anlatıyor. Kızın çığlığına rağmen hiçbir şey yapamayışının vicdan azabını, belki de gördüklerini anlatarak hafifletmeye çalışıyor.

İnsan hakları izleme örgütü Hocalı katliamının Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en geniş kapsamlı sivil katliam olduğunu belirtti. Gözleri oyulan başları kesilen türlü işkencelere maruz kalan, öldürülen ve hatta ölmeden diri diri yakılan insanlar! Annesinin gözleri önünde derisi soyulan çocuklar! Ermeni güçlerinin akıl almaz, akıl ermez intikamı! Hocalı!

Dünyanın her hangi bir yerinde bir deprem olsa, hani Allah’tan gelen bir deprem. Bu depremde 63 BEBEK ve ÇOCUK, 70 İHTİYAR, 106 KADIN, 374 ERKEK toplamda 613 İNSAN ölse, acaba dünyanın her ülkesi derin üzüntülerini bildirmez mi? Ama söz konusu Hocalı olunca, söz konusu Türk’e karşı yapılan bir katliam olunca durum farklı!  Elde ki fotoğraf deliller bile Türklerin aleyhinde kullanıldı, Ermenilerin yaptığı soykırım fotoğrafları sanki Türkler yapmış muamelesi gördü. Sözde ermeni soykırımı ile ilgili yazılarda aslında Türklere karşı yapılan soykırımın fotoğrafları kullanıldı, Azerbaycan Türklerinin uğradığı haksızlık üstüne üstlük bir de Türklere karşı kullanılarak, dünyanın bu olayı doğru algılamasının önüne geçildi! Oysa tüm dünya basını olaya tanıklık etmiş, hatta bazıları olaya dair yürek dayanmaz videolar yayınlamış, Ermenilerin intikamı başlığını atmıştı!

Şimdi 27senedir bildiğimiz bu şeyleri neden yeniden yazıyorsun diyenler olabilir aranızda. Ben belli bir yaşın üzerinde ki Türklerin bildiği bu Türk katliamını belli bir yaşın altında ki gençlerde bilsin istiyorum! Ben çocuklarımızın ve gençlerimizin, Türk soylarının ve Müslüman ülkelerinin tarih boyunca yaşadığı tüm haksızlıkları ve soykırımları bilmesini ve ileride bu bilgiler ışığında güçleri yettiğince yapılan haksızlıkları dünyaya karşı dimdik savunmasını istiyorum! Çünkü yeni yetişen Türk soyları avazları çıktığı kadar dünyaya olup bitenin gerçek yüzünü anlatmalıdır ki Hocalı da o işkencelere maruz kalarak insafsızca katledilen insanlar yattıkları yerde bir nebze huzur duysun!

Bu kara günün üzerinden 27 sene geçti biz unutmadık, bir 27 sene daha geçse yine unutmayacağız. Bu olayın gerçeğini çocuklarımıza torunlarımıza anlatarak da unutulmamasını sağlayacağız! Türklere karşı yapılan bu soykırımın bizler hesabını sorabildik mi, sorabilecek miyiz bilemem ama Allah’ın öbür dünyada soracağına dair inancım tam! Allah Türklere bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın! 10 yaşında diri diri yakılan bir kız çocuğunun haberini yaptırmasın!

Derya Özaba

Komşu Köyün Delisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.