Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

2020’nin 4. çeyreğindeki DDoS saldırıları, kripto madenciliğin yükselişiyle 3. çeyreğe kıyasla üçte bir oranında düştü

2020’nin 4. çeyreğinde Kaspersky DDoS Tedbire tarafından tespit edilen DDoS taarruzlarının sayısı, 2019’un tıpkı devrine nazaran bir ölçü …

2020’nin 4. çeyreğindeki DDoS saldırıları, kripto madenciliğin yükselişiyle 3. çeyreğe kıyasla üçte bir oranında düştü
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 21:00

2020’nin 4. çeyreğinde Kaspersky DDoS Tedbire tarafından tespit edilen DDoS taarruzlarının sayısı, 2019’un tıpkı devrine nazaran bir ölçü artarken, 2020’nin 3. çeyreğine nazaran 31 azaldı. Bu düşüş, kripto para ünitesi madenciliğine olan ilginin artmasıyla ilişkilendiriliyor.

İnsanların 2020’de çevrimiçi ortamda daha fazla vakit geçirmesi, DDoS taarruzlarının patlamasıyla sonuçlandı. Dördüncü çeyrekte eğitim kurumlarına akınlar devam etti, Massachusetts’teki birkaç okul ve Kanada’daki Laurentian Üniversitesi bu tıp olaylarla karşılaştı. Çevrimiçi oyun hizmetleri de DDoS hücumlarına maruz kaldı.

Bununla birlikte, 2020’nin 4. çeyreğinde, 2019’un 4. çeyreğine nazaran sırf 10 daha fazla atak gerçekleşti. 2020’nin 3. çeyreğine kıyasla, 2020 4. çeyreğindeki hücum sayısı 31 azalırken, 2020 3. çeyreğinde de 2. çeyreğe kıyasla düşüş görüldü.

Uzmanlar, bunun kripto para ünitesi maliyetlerindeki artıştan kaynaklanabileceğini öne sürüyor. Sonuç olarak siber hatalıların genelde DDoS akınlarında kullanılan C&C sunucularının ve virüs bulaşmış aygıtların sahip olduğu bilgi süreç gücünü, kripto para madenciliği yapmak için “yeniden profillemek” zorunda kalmış olabilecekleri düşünülüyor

KSN istatistikleri de bu bulguyu destekliyor. 2019 yılı boyunca ve 2020’nin başında kripto madencilerin sayısı düşüşteydi. Fakat, Ağustos 2020’den itibaren eğilim değişti, kripto bazlı berbat emelli yazılım çeşidinin ölçüsü arttı ve 4. çeyrekte tekrar düzlüğe ulaştı.

Kaspersky DDoS Müdafaa Takımı İş Geliştirme Müdürü Alexey Kiselev şunları söylüyor: “DDoS hücum pazarı şu anda iki zıt trendden etkileniyor. Bir yandan beşerler çevrimiçi kaynakların istikrarlı çalışmasına büyük ölçüde gereksinim duyuyor. Bu durumda DDoS hücumları berbat niyetli bireyler için güzel bir seçenek olabilir. Bununla birlikte kripto para ünitesi fiyatlarındaki artış, madencilerin kimi aygıtlara yerleştirilmesini daha karlı hale getirebilir. Sonuç olarak 4. çeyrekteki toplam DDoS hücum sayısının sabit kaldığı gözlemliyoruz. Bu eğilimin 2021’de de devam edeceğini kestirim ediyoruz.”

DDoS hücumlarına karşı korunmaya devam etmek için Kaspersky uzmanları aşağıdakileri öneriyor:

  • DDoS akınlarına nasıl cevap verileceğini bilen uzmanlarla çalışın.
  • İnternet servis sağlayıcılarıyla yapılanlar da dahil olmak üzere üçüncü taraf kontratlarını ve irtibat bilgilerini doğrulayın. Bu, bir akın durumunda takımların mutabakatlara süratle erişmesine yardımcı olur
  • Kuruluşunuzu DDoS taarruzlarına karşı korumak için profesyonel tahliller uygulayın. Kaspersky DDoS Müdafaası, Kaspersky’nin siber tehditlerle çabadaki kapsamlı uzmanlığı ile şirketin eşsiz şirket içi geliştirmelerini bir ortaya getirir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.