Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

4. Sınıf Matematik Dersi Neden Önemli?

4. sınıf matematik dersi ve matematik etkinliklerinin önemini biliyor musunuz?

4. Sınıf Matematik Dersi Neden Önemli?
Aksaray Anadolu AŞ
10 Eylül 2021 12:40

Öğrenciler, ilköğretim yıllarının başlarında temel matematiği öğrenmeye çalışır. Daha sonraki yıllarda ise öğretmenlerine neden matematik öğrenmeleri gerektiğini sorarlar. Psikologlar, ebeveynlerin çocukların öğrenme becerileri üzerindeki pozitif ve negatif tutumlarının bu becerileri geliştirmede oldukça önemli olduğunu vurguluyorlar.

  1. sınıfa gelen öğrenciler çarpım tablosu öğrenmeye ve bu tabloyu problemler üzerinde çözüme ulaşmak için kullanmaya başlarlar. Doğal sayıları daha detaylı tanır. Geometri derslerinde açılar, üçgen, dikdörtgen ve doğru gibi kavramları öğrenir. Matematik etkinlikleri 4. Sınıf çocuklar için olduğu kadar ileri yaşlarda da oldukça önemlidir.
  2. Sınıf Matematik Etkinliklerinin Yararları

Matematik öğrenmenin ve 4. sınıfa gelen öğrencilerin matematik kavramını bilmesinin günlük hayatına ve kendisine ne gibi yararları olduğunu birlikte inceleyelim.

  • Mantıksal düşünmek ve hayatımızda temel düzeni oluşturmak için matematik gereklidir. Hayatımızın çoğu alanında sayıları ve dört işlemi kullanırız.
  • İstatistik, geometri ve dört işlem gibi kavramları iyi algılayıp öğrenmek günlük hayatımızı oldukça kolaylaştırır. Bir durumu algılamak, evinizi dekore etmek ve alışveriş yapmak için ilkokulda matematik dersinde öğrendiklerimizi kullanırız.
  • Matematik öğrenirken oluşturulan disiplin hem öğrenme becerisini geliştirecek hem de öz disiplin oluşmasını sağlayacaktır. Matematikteki kavramların tanımlarını öğrenmek, bir problemi çözmek, başarma hissiyatı verecektir.
  • Bir durumu, kişiyi ya da kavramı eleştirirken matematik bilgisi bu eleştirilerin doğru ve mantıksal açıdan iyi bir temeli olmasında öncü olur.
  • Finansal açıdan kesir, oran- orantı ve yüzde hesapları 4. sınıfta öğrenilmeye başlanır. Bu sebeple ileride bütçe hesaplanması, yemek tarifi gibi konularda bize oldukça yardımcı olur.
  • Hangi iş alanında çalışıyor olursanız olun, en basit olarak maaş hesaplamanız bile matematik bilginize dayanır. Kasiyerlik, müşteri hizmetlerinde çalışmak gibi iş kolları sayısal becerinize bağlıdır. Bununla birlikte, tıp, kimya, mühendislik ve mimarlık gibi alanlarda matematiğin önemini tahmin edebilirsiniz. Bu alanlarda rahatça eğitim alabilmek için ilkokul ve lisede aldığınız matematik derslerinin önemi büyüktür.
  • Kısacası matematik hem günlük hayatı kolaylaştırmak hem ileride istediğiniz mesleği rahatça yapabilmek hem de kendi genel kültürünüzü geliştirmek için gereklidir.

Çoğu öğretmen öğrencilerine ev ödevi verir. Bu ev ödevleri matematikle ilgili ise öğrencinin sorabileceği tek kişi ebeveynleridir. Ebeveynler bazı zamanlarda çocuklarına yardımcı olabilmek için ödevleri kendileri yaparlar. Fakat tabii bu durum pek de doğru değil. Çocuğunuzun matematiği daha çok sevmesi, işlemleri yaparken zorlanmaması ve çözüme rahatça ulaşabilmesi için ilkokulda oynayabileceği birkaç oyuna göz atalım. Bu oyunlarla çocuklarınız eğlenirken öğrenebilecekler.

MentalUp Matematik ve Mantık Oyunu

İlk sıraya bizim de favorimiz olan MentalUp uygulamasını ekledik. Bu eğlenceli uygulama, tasarımı ve grafikleri ile oldukça kaliteli içeriklere yer veriyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen MentalUp, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirildi. Çocuklarınız bu uygulama ile 100 farklı oyuna erişebilecek ve yüzlerce seviye sayesinde öğrenirken eğlenecekler. 10 milyon kullanıcı tarafından severek indirilen MentalUp uygulamasını Android ve IOS platformları üzerinden indirebilirsiniz. Ayrıca MentalUp’ta çocuklarınızın gelişimini takip edebilmeniz için bir raporlama sistemi de mevcut. Günlük 20 dakikalık ile sınırlanabilen içerikleri ile telefon bağımlılığının da önüne geçilmesi planlanıyor. Bununla birlikte artık Mentalup’ta fitness ve spor egzersizleri de var.

MentalUP Matematik Oyununu inceleyin.

Numberful

Numberful uygulaması bir çeşit bulmaca. Bu oyunda size verilen rakamı, diğer rakamları birleştirerek elde etmeniz gerekiyor. Örneğin 30 rakamını bulabilmek için, aşağıda verilen rakamları öyle birleştirmeniz gerekiyor ki, toplamı 30 etsin. İlerleyen seviyeler hiç de düşündüğünüz kadar kolay değil açıkçası. Oyun şu an için yalnızca IOS platformunda bulunmakta.

2048

Toplama işlemi yaparak bir oyun ne kadar zevkli olabilir? İster inanın ister inanmayın matematik oyunları arasında en çok indirme rekoruna sahip bir oyunla yazımıza son veriyoruz. 2048 oyunu hem çocuklarınız için hem de sizler için biçilmiş kaftan. Oyun oldukça basit, size verilen sayıları birbiri ile eşleyerek iki katını elde ediyorsunuz. Bu şekilde 2048 sayısına ulaşırsanız ne ala. Aksi halde baştan başlamanız gerekir. Telefon ve tabletinizi dijital platformundan bu oyunu edinebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.