Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Aydın’da 11 ton zirai katı atık toplandı

Aydın’da 11 ton zirai katı atık toplandı
11 Aralık 2024 17:07

Aydın’da çevre bilincini artırmak ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla başlatılan “Atıkları Toplayalım, Çevreyi Koruyalım” projesi büyük bir başarıya imza attı. Proje kapsamında tam 11 bin 140 kilogram zirai katı atık toplanarak bertaraf edilmek üzere yetkili firmalara gönderildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, projenin Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün İyi Tarım Uygulamalarını yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde hayata geçirildiği belirtildi. Proje sayesinde bitki koruma ve bitki besleme ürünlerinin ambalaj atıkları sorumlu bir şekilde toplanarak çevreye zarar vermesinin önüne geçildi.

ÇİFTÇİLERE TEŞVİK ÖDÜLÜ VERİLDİ

Projeye destek veren üreticilere teşvik amacıyla özel bir ödül sunuldu. En az 10 adet bitki koruma ve bitki besleme ambalaj atığı teslim eden çiftçilere bir litrelik sıvı gübre hediye edildi. Bu yaklaşım hem katılımı artırdı hem de çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yarattı.

PROJE DEVAM EDECEK

Yetkililer, projenin önümüzdeki yıl da sürdürüleceğini müjdeleyerek, “Çevreyi korumak, sadece bugünün değil, geleceğin de tarımını kurtarmak anlamına geliyor. Bu projeyle hem üreticilerimizi hem de çevremizi koruyoruz,” ifadelerini kullandı.

Aydın’da çevreye duyarlı tarımın yaygınlaşmasına katkı sağlayan bu örnek proje, diğer illere de ilham olmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.