Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Bir Şeyler Değişiyor mu ne?

Gazeteci Yazar
13 Ocak 2022 12:13

30 yılı geçkin bir süredir bu mesleğin içerisindeyim.

Yani 30 yılı aşkındır salt gazetecilik yapıyorum.

Karşılaşmadığım çeşitte olay kalmadı gibi!

Beni çok az şey şaşırtır diyordum ama demek ki yanılmışım.

Bu mesleğin içerisine girdiğimden bu yana ilk kez bir Başsavcı’nın Gazeteciler Günü’nü kutlama mesajı yayınladığına şahit oldum.

Aksaray Başsavcımız Sayın Adem Aydemir’e günümüzü hatırlayıp kutladığı;

Daha da önemlisi biz gazetecilerin yaptığımız işin önemini hatırlatan aşağıdaki kutlama mesajı için çok teşekkür ediyorum.

Sayın Başsavcımız mesajında; “Kamusal yararı gözeterek insanların doğru ve güvenilir bilgiye erişimine hizmet eden, basın meslek ilkelerine ve etik kurallara bağlı biçimde görevini sürdüren gazetecilerin toplumumuzdaki rolü ve önemi yadsınamaz büyüklüktedir. Toplumdaki herkesin adil bir yaşam sürdürebilmesi, gerçek ve öğretici bilgiye zamanında ulaşabilmesi, temel insan hakları ve hürriyetlerinden eşit biçimde yararlanabilmesi için özveriyle çalışan tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. “ diyor.

Adliye’de biz basın mensupları için bazı önemli haberleri okurlarımıza aktarmak açısından büyük önem taşıyan kurumlardan birisi.

Ben Adliye-Polis haberleri ile çok ilgilenmediğim için sıkıntı yaşamadım.

Ama biliyorum ki bazı arkadaşlarımız sadece haber alma açısından değil,

Yaşanan olayları aktarma açısından da zaman zaman sıkıntılar yaşıyorlardı.

Dileriz Sayın Başsavcımızın Gazeteciler ile ilgili naif düşünceleri bu zorlukların aşılması açısından önemli bir adım olur.

Sayın Başsavcımıza bize gösterdiği nezaket ve mesleğimizin önemini vurguladığı açıklaması için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Dilerim ki;

Bizim basın camiamızdaki arkadaşlarımızdan bu güzel diyalogun sürmesi için ellerinden gelen çabayı gösterir,

Bu diyaloğun bozulmaması için üzerlerine düşeni yapma gayreti içerisinde olurlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.