Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Boyun Estetiği İle Daha Genç Bir Görünüme Sahip Olun!

Boyun Estetiği İle Daha Genç Bir Görünüme Sahip Olun!
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ağustos 2021 21:06

Boyun estetiği ile boyun bölgesinde zamanla beliren kırışıklıkları yok etmek mümkün. Yaş artışına bağlı olarak bazılarımızda erken bazılarımızda daha geç olmak üzere genel olarak hepimizin boyun çevresinde kırışıklıklar ve sarkmalar meydana geliyor. Bu deformasyonlar ise yüz dokularını daha da aşağı doğru iterek görüntümüzü bir hayli etkileyebiliyor. Boyun bölgesi de bu deformasyonlardan etkilenen bölgeler arasında. Özellikle kadınların pek haz etmediği bu görüntüden boyun estetiği yöntemi ile kurtulabilirsiniz.

Boyun estetiği zamanla neden değişime uğrar?

İnsanlar yaş artışına bağlı olarak ve yer çekimine de karşı koyamayarak vücutlarında birtakım sarkmalar gözlemler. Bu sarkmaların nedeni dokuları bir arada tutan bağ dokusunun yaşla beraber gevşemesi ile yerçekiminin de etkisiyle gittikçe aşağı doğru inmesidir. Böylece özellikle boyun ve çene bölgesinde oldukça fazla ve hoş bir görüntü oluşturmayan kırışıklık ve sarkmalar oluşmaktadır. Bu görüntüye bir son vermek için boyun estetiği ve boyun germe ameliyatları oldukça işe yarayan operasyonlardır.

Boyun bölgesindeki deformasyonun zamanla artışa geçmesinin belli nedenleri vardır. Bunlar aşağıdaki gibi sayılabilir:

  • Boyun derisinde meydana gelen gevşeme ve sarkma
  • Boyunda bulunan platysma adlı kasın gittikçe gevşemesi ve sarkık hale gelmesi
  • Boyunda bulunan deri altı yağ yastıklarında oluşan büyüme
  • Boyunda bulunan kas altı yağ yastıklarında meydana gelen büyüme
  • Hyoid kemik yapısının sarkık olması
  • Sarkan ve büyüyen tükrük bezlerine sahip olunması.

Kimler boyun estetiği ameliyatı olmalıdır?

Boyun estetiği ameliyatı boyun bölgesinde biriken sarkma ve kırışıklıkların kişiyi ciddi anlamda rahatsız ettiği boyuta gelmesi ve kişiyi daha yaşlı göstermesi durumunda uygulanır. Bu ameliyatı olmak isteyen kişilerin sağlıklı bir vücut kitle endeksine sahip olması, sigara içmemesi ve gerçekçi beklentilere sahip olması beklenir. Aynı zamanda boyun bölgesinde kırışıklık olan ve yüz germe ameliyatı da olmak isteyen kişiler planlarına boyun germe estetiğini de mutlaka eklemelidir. Aksi takdirde sadece yüz germe geçiren kişiler oluşacak görüntüden rahatsız olabilir.

Boyun estetiği ameliyatındaki kriterler nelerdir?

Boyun estetiği ameliyatı için tedaviyi olacak kişinin yaşının çok ileri olmaması önemli bir rol oynar. Aynı zamanda işlemi yapacak uzman doktorun tecrübesi ve işlemin yapılacağı klinik de önemlidir. Genç yaşta olan hastalar boyun çevresinde bulunan kırışıklık ve sarkmalardan liposuction (yağ alma) tekniği uygulatabilir. Kadınların boyun derisi daha ince olduğundan bu işlem erkeklere oranla daha meşakkatli olabilmektedir. Erkekler ise bu operasyonu daha kolay geçirir.

Boyun estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Boyun estetiği ameliyatı yüz germe operasyonuna oldukça benzer teknikler ile gerçekleştirilen bir uygulamadır. Kulak arkasından başlayarak saçlı deriye doğru bir kesi çizilir. Kaslar ve boyun derileri birbirinden ayrılır ve böylece derinin gerdirilmesi sağlanır. Böylece deri sabitlenerek burada bulunan fazlalıklar kesilir ve atılırlar. Boyun estetiği işlemi böylece gerçekleştirilmiş olur.

Boyun estetiği ameliyatı hemen hemen iki saate yakın sürmektedir. Bu operasyonda hastaya genel anestezi verilir. İz bırakmayan bir uygulamadır.

Boyun estetiği ameliyatı ile siz de daha gergin ve genç görünümlü bir yüze kavuşabilirsiniz.

Boyun estetiği ameliyatı teknikleri nelerdir?

Yüz germe yolu ile boyun estetiği: Bu yöntem en sık kullanılan yöntemlerdendir. Yüz germe ameliyatı ile aynı anda uygulanır. Yüz germe yolu ile boyun germe estetiği boyun çevresinde bulunan sarkıklıklara ve kırışıklıklara veda etmenin en etkili yoludur. Aynı zamanda arkasında en az iz bırakan uygulamadır.

Çene altı yolu ile boyun estetiği: Çene altından 3 veya 4 cm’lik bir kesi çizilerek çene altında bulunan derialtı ve kas altı yağ dokusu azaltılır. Bilhassa deri altında bulunan yağ ve kas dokularını daha formda bir görüntüye sokmada etkili olan bir uygulamadır. İleri yaşta bulunan hastalar için önerilmeyen bir tedavi yöntemidir, daha çok orta yaşta tercih edilir.

Liposuction ile boyun estetiği: Yalnızca liposuction (yağ alma) tekniği kullanılarak boyun germe ameliyatı gerçekleştirilebilmektedir. Çene altında bulunan 3 veya 3 metre boyunda olan delik gibi oluşumlardan gıdı bölgesindeki yağlar alınır. İşem sonrası bir hafta süre ile hastaya korse giydirilmesi gerekir. Bu işlemde genel anesteziye gerek yoktur. Lokal anestezi uygulanır. Liposuction ile yağ alma operasyonu gerçekleştirilerken deriden alınan yağ dokusunun olduğu yerde bir miktar bolluk meydana gelebilir. Bu bolluk deride daha sarkık ve kırışık bir görüntüye sebebiyet verebilir. Aynı zamanda liposuction doğası gereği hasarlı bir işlemdir. Her daim arkasında birtakım sorunlar bırakabilir. Bu nedenle liposuction uygulamasının genç hastalara daha uygun olduğu bilinir.

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Boyun estetiği ameliyatı sonrasında izleyen ilk iki hafta morarmalar, şişmeler ve ağrılar görülebilir. Bir hafta sonunda ise hasta günlük yaşamına geri dönebilir. Boyun estetiği ameliyatı sonrasında eğer hasta sigara içiyorsa bir iki hafta kullanmaması önerilir. Ayrıca güneşe maruz kalmamak da yapılması gerekenler arasındadır.

Boyun germe ameliyatı uygun hijyenik koşullarda, alanında uzman tecrübeli doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. Genel anestezi verilerek uygulanan bu yöntemde operasyon süresi 1,5-2 saate yakın sürer. Operasyon sonrasında görülen komplikasyonlardan morarma, şişme ve ağrı normaldir. Bir hafta on gün içerisinde azalırlar. Tamamen iyileşme süreci ise 6 aya kadar devam eder.

Boyun estetiği ameliyatı ne kadar? Boyun estetiği ameliyatı fiyatları nedir?

Kişiden kişiye bağlı olarak değişen bir fiyatlandırmaya sahip olan boyun germe ameliyatında öncelikle bir uzman doktor kontrolünden geçmek esastır. Kişi için hangi teknik uygun ise o teknik kullanılarak uygulama gerçekleştirilmelidir. Buna bağlı olarak da fiyat değişecektir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve diğer tüm merak ettikleriniz için Quartz Kliniğe 0212 241 46 24 adlı numaradan ulaşabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.