Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

‘Bozkır Arslanı Celâleddîn’ Dizisini İzlemeden Önce…

Araştırmacı Yazar
13 Mayıs 2021 23:35

Çekimleri Aksaray’da da yapılan ve yakında ATV’de yayınlanacak olan “Bozkır Arslanı Celâleddîn” dizisini izlemeye başlamadan evvel, hemşerimiz Mustafa Cankurt’un “Siyah Sancağın Gölgesinde; Celâleddîn Harzemşâh” adlı romanını okumanızı tavsiye ederim.

Bu romanı okuduktan sonra diziden hayli keyif alacağınıza inanıyorum. Çünkü insanın iyi bildiği bir olayı ekrandan izlemesi de epey keyif verici!

Ayrıca dizide neyin kurgu, neyin salt bilgi olduğunu anlayabilmek için de bu kitabı bitirmenizi tavsiye ederim.

Yazar Mustafa Cankurt’un kaynakçayı hayli geniş tutması, konuya verdiği önemi ve konuya olan hâkimiyetini bize gösteriyor ve romanını yazarken çok ciddi araştırmalar yaptığı, romanın içinde dahi kendini hissettiriyor.

Romanını yazmadan evvel derin araştırmalar yapan yazarın dili ise oldukça sade. Anlaşılan konuyu anlatmaya odaklandığı için ağdalı cümleler kullanmayı değil, akıcı bir dille konuyu izah etmeyi tercih etmiş.

Yazarın, eserine verdiği değer ve emek o kadar büyük ki bu romanın, yazarın ilk romanı olduğunu anlamak mümkün değil!

Okuyucusuna yenilmez denilen orduların dahi yenilebildiğini göstererek pes etmemenin önemini anlatan 511 sayfalık bu sürükleyici eseri ne zaman bitirdiğinizi anlayamayacaksınız!

Eser bittiğinde de Celâleddîn Harzemşâh’a ve romanın müellifi olan hemşerimizin kalemine inanıyorum ki hayran kalacak;

Kendinizi de şu âyetin sırrını arar iken bulacaksınız:

“Velâ tehinû velâ tahzenû veentumu-l-a’levne in kuntum mu/minîn(e)” ;

“Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.” ;

Âl-i İmrân, 139.

blank

“Siyah Sancağın Gölgesinde; Celâleddîn Harzemşâh” ile bizlere Sultan Mengübirtî Celâleddîn Harzemşâh’ı anlatan Yazar Mustafa Cankurt’a teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

Kaleminiz keskin, okurunuz ve sabrınız bol olsun.

YORUMLAR
  1. blank Mustafa Cankurt dedi ki:

    Teşekkürler Hocam, elinize sağlık…

    1. blank Ahmet KUŞSAN dedi ki:

      Rica ederim hocam.
      Bu güzel eser için kendi namıma ben çok teşekkür ederim.
      Elinize sağlık.