Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Büyükşen cinayetinde şok gelişme! Gözaltına alındılar

Konya’daki Büyükşen cinayeti ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 24 kişi gözaltı alındı.

Büyükşen cinayetinde şok gelişme! Gözaltına alındılar
Aksaray Anadolu AŞ
13 Temmuz 2021 11:35

Türkiye’nin aylardır aydınlatılmasını beklediği Konya’daki Büyükşen cinayetiyle ilgili gelişmeler merak ediliyor. Kızları Büşra, büyük oğul Uğur ve gelin Betül’ün şüpheliler arasında gösterildiği cinayette özel ekip ciddi mesafe kat etti. Konya’da 3 yıldır çözülemeyen Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında, 24 kişinin gözaltına aldığı açıklandı.

Konya’da meydana gelen olayda 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen eve giren maskeli saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

21 yaşındaki kızları Büşra Büyükşen ise başına aldığı dipçik darbesiyle yaralanmış ve saldırgan kaçmayı başarmıştı.

Türkiye’nin konuştuğu olay aydınlatılmaya çalışılırken cinayette düğüm çözülmeye başlandı.
Jandarma Genel Komutanlığınca özel olarak görevlendirilen Jandarma dedektifleri olan JASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin şafak operasyonuyla aralarında öldürülen çiftin kızları Büşra, büyük oğlulları Uğur ve gelinleri Betül ile birlikte akrabalarının da yer aldığı çok sayıda kişi gözaltına alındı.

blank

ÖZEL EKİP KURULMUŞTU!

Evlerinde hunharca öldürülen Büyükşen çiftinin katillerinin bulunması için geçtiğimiz haftalarda  ‘özel ekip’ kuruldu. Çalışmalarını büyük bir titizlilik ve gizlilikle sürdüren ekibin sonuca çok yakın olduğu öğrenildi.

Büyükşen çifti cinayetine ilişkin Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin BÜYÜKŞEN ve Necla BÜYÜKŞEN’in öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığında adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.