Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Clubhouse, Güvenlik ve Mahremiyet Konusunda Sıkıntılı

Geçtiğimiz aylarda popüler hale gelen sesli sosyal medya platformu Clubhouse, son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından biri haline geldi. Bu …

Clubhouse, Güvenlik ve Mahremiyet Konusunda Sıkıntılı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Şubat 2021 23:36

Geçtiğimiz aylarda popüler hale gelen sesli sosyal medya platformu Clubhouse, son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından biri haline geldi. Bu kadar büyük ilgi olunca elbette ki platformun açıklarının keşfedilmesi de uzun sürmedi.

Son dönemde özellikle güvenlik ve mahremiyet konusunda sorunlar yaşayan Clubhouse, teknik olarak hâlâ beta aşamasında bulunuyor. Haliyle platformun önünde uzun bir yol var. Zaten projenin arkasındaki ekip de bu durumun farkında ve Clubhouse’u daha iyi hale getireceklerini söylüyorlar.

Değeri 1 milyar doları aşmıştı

Şu anda sadece iOS cihazlardan kullanılabilen Clubhouse’un 10 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Pek çok önemli ismin de kullandığı platformda kişiler, oda adı verilen gruplarda toplanıyor ve karşılıklı konuşmalar gerçekleştirebiliyor.

Güvenlik uzmanı Robert Potter, Daha küçük, daha yeni sosyal medya platformlarına karşı verilerimiz konusunda daha tetikte olmalıyız, özellikle de hızlı büyümeden geçtikleri dönemde kontrolleri pek çok testten geçiyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca kullanıcı sayısı arttıkça açık riskinin de arttığını söyledi.

Yakın zamanda Clubhouse ile ilgili olarak, kullandığı altyapıdan kaynaklı bazı güvenlik endişeleri ortaya çıkmıştı. Bir hafta kadar önce de Stanford İnternet Gözlemevi, uygulamanın sohbet odası ve kullanıcı bilgilerini şifrelemeden aktardığını tespit etmişti. Daha sonra da platform altyapısının Çin tabanlı olduğunu ve bilgilerin önce Çin’den geçerek geldiğini açıklamıştı.

Clubhouse yeterince güvenli mi?

Pazar günü de Bloomberg’de yer alan bir habere göre üçüncü parti bir internet sitesinin Clubhouse sohbetlerini derlediğini ve kontrolden geçmemiş bir Android uygulaması için kullandığını ortaya çıkarmıştı. Bu da platformda olmayan kişilerin konuşmaları gerçek zamanlı olarak dinleyebildiği anlamına geliyordu.

Bu kişilerin amacı şimdilik kötü değil, platformu daha çok kişi için erişilebilir hale getirmeye çalışıyorlar. Yine de uzmanlara göre platformun doğru güvenlik önlemlerini almamış olması bu sorunun nedeni durumunda. Clubhouse şimdilik konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.