Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Ev Sahibi Olmak İsteyenler için İpuçları

Ev Sahibi Olmak İsteyenler için İpuçları
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2021 16:45

Yeni bir ev satın almak istiyorsanız ve ev sahibi olmanın zamanının geldiğini düşünüyorsanız bazı özel detaylara dikkat etmelisiniz. Bu noktada ilk olarak nasıl bir eve ihtiyacınız olduğunu göz önünde bulundurabilirsiniz.

Lokasyon Seçimi Neden Önemli?

Yeni ev sahibi olurken dikkat edilmesi gereken en temel kriterler arasında lokasyon bulunur. Lokasyon seçimi yapılırken bölgenin raporlarını kontrol etmelisiniz. Konut yatırım değeri de önemli bir ayrıntıdır. İstediğiniz evde olması gerekenlerle ilgili bir liste de yapmalısınız. Hastane, okul, toplu ulaşım araçlarına yakınlık gibi detaylara dikkat etmelisiniz. Satın alacağınız evin bu tür yerlere yakın olması onun değerini artırır.

Gayrimenkul danışmanları aradığınız bölgedeki emlak fiyatları konusunda sizlere yol gösterebilir. Ayrıca yılın hangi ayında ev sahibi olmanızın sizler için daha faydalı olabileceğini de bilirler. Ev satın alma işlemlerindeki tapuyla ilgili hukuki süreçlerde de daha az zaman harcarsınız. İşinde profesyonel olan gayrimenkul danışmanları bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uyum sağlayabilecek seçenekleri bulabilmenize de destek verir.

Evi satın alacağınız zaman uzun vadeli düşünmelisiniz. Yaşamak istediğiniz bir ev satın alacaksanız hem şu an hem de gelecekte ihtiyaç duyabileceğiniz özelliklere sahip olmasına özen göstermelisiniz. Yatırım amaçlı olarak ev satın alıyorsanız yine uzun vadeli planlar yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Evi tekrar satışa çıkaracağınız zaman evin değerlenmesi için gereken bir bekleme süresi olduğunu unutmamalısınız.

Sigortalar ve Güvenlik Sağlayan Adımlar

Birden fazla kredi kartına sahipseniz her birinin düzenli ödemeleri sizi bir hayli zorlayabilir. Düzenli ödenmeyen kredi kartı borçları kredi notunuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum kredi ile ev satın alacağınız zaman problem yaşamanıza sebep olabilir. Beklentilerinizi karşılayabilecek evleri araştırırken güvenliğinizi de ikinci plana atmamalısınız.

Yeni ev satın alınacağı zaman ayrıntıları asla atlamamalısınız. Küçük ayrıntılar aynı zamanda güvenliğinizi de sağlayabilmeniz açısından önemlidir. DASK yani zorunlu deprem sigortası gibi ayrıntıları göz önünde bulundurmalısınız. Sigorta giderlerini de hesaba katarak bütçenizi daha iyi şekilde planlamayı deneyebilirsiniz. Böylelikle yeni ev satın alacağınız zaman bütçenize uygun hareket etmiş olursunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.