Dolar 32,3122
Euro 34,7810
Altın 2.413,69
BİST 10.224,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Açık
Aksaray
18°C
Açık
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 20°C

Gayrimenkul Hukuku Avukatı

Gayrimenkul Hukuku Avukatı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Temmuz 2021 19:41

Ankara’da faaliyet gösteren tapu avukatlık ofisi, alanında etkin bir şekilde çalışmalar yürütmektedir. Arsa, arazi ve kat gibi taşınmazlara yönelik hukuki işlemlerde ve anlaşmazlıklarda görev alan Avukatlık Bürosu, Türk Medeni Kanunu’na göre taşınmaz olarak kabul edilen mülkiyetlerle ilişkili tüm davalarınız ile ilgilenir.

Tapu Avukatı Nedir?

Tapu avukatı veya tescil davası avukatı olarak bilinen bu meslek, Türk Medeni Kanunu’nda yer alan 1024. madde gereğince usulsüzce tescil edilmiş tapulara ilişkin davalarda görev alır. Genellikle kötü niyetli bir şekilde, 3. kişilerin olaya müdahil olup: usulsüzce tapu sicilini kirletmesi sonucu açılan davalar ile ilgilenirler.

Avukatlık Bürosu gayrimenkul hukukuna ilişkin dava türleri olan; tapu iptal ve tescil davaları, tapu sicilinin düzeltilmesi davaları, şufa ( önalım hakkı ) davaları gibi birçok dava türü ile ilgilenmektedir.

Gayrimenkul Avukatı Nedir?

Gayrimenkuller, insanlık tarihinin ilk zamanlarından beri önemli bir yere sahiptir. Günümüzde ülke ekonomisinin yüzde 40’lık bölümünü oluşturan bu mülkler, zaman zaman anlaşmazlıklara ve usulsüzlüklere de yol açmaktadır. İnşaat sektörünün ülkemizdeki aktifliği de göz önünde bulundurulduğunda gayrimenkul avukatlarının işi oldukça yoğun olmaktadır.

Gayrimenkul ve taşınmaz alanında çıkan sorunlar ve usulsüzlükler, en sonunda gayrimenkul veya emlak hukuku olarak bilinen alanının oluşmasına neden olmuştur.

Bu noktada yüksek donanım ve bilgiye sahip, üstün sektör tecrübesi ile Ankara Gayrimenkul Avukatı oldukça önemli katkılarda bulunuyor. Müvekkillerine, sektördeki en geniş hizmet deneyimini yaşatan büro; iş ahlakı ile deneyimi tek bir noktada birleştiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.