Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kılıçlar Kınına Girmedi

Gazeteci Yazar
19 Kasım 2021 00:32

İYİ Parti’de İl Başkanı Özhan Türemiş’in kendi insiyatifi ile de olsa bir anlamdaki zorunlu istifası sonrasında tüm gözler yeni seçilecek isme çevrilmişti.

Çünkü İl Yönetim Kurulu Üyeleri içerisinden yapılacak İl Başkanlığı seçimi sonrası görevi devralacak isim bir anlamda İYİ Parti Aksaray Teşkilatı içerisinde Milletvekili Erel ile İl Başkanı Türemiş arasındaki adı konmamış kavganın da galibini kısmen de olsa belirleyecekti.

Adaylardan Ömer Faruk Ağır’ın arkasında görevinden istifa eden eski İl Başkanı Türemiş, Fatma Pınar İzgü’nün arkasında İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel’in yer aldığı konuşulurken, 3. Aday Sadettin Özer’in ise kimsenin desteği olmadan bağımsız olarak seçime katıldığı belirtildi.

Seçime katılması gereken 31 İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oy kullanan 27 kişiden 17 sinin oyunu alan Ömer Faruk Ağır diğer rakiplerine karşı ciddi bir fark attı.

Bu da İYİ Parti Aksaray İl Yönetimi’nin Milletvekili Ayhan Erel’in yanında değil istifa eden İl Başkanı Özhan Türemiş’in yanında yer aldığını gösterdi.

Uzun süreden bu yana Milletvekili Erel ile istifa eden İl Başkanı Türemiş arasında soğuk rüzgârların ciddi ciddi estiği herkesçe biliniyordu.

Geçen süreçte bir araya gelmemeye özen gösteren, birlikte resim vermekten zorunlu durumlar dışında kaçınan bu iki isim arasındaki çekişme, hatta savaşın teşkilat içerisindeki galibini belirlemesi açısından seçilecek yeni il başkanının kim olacağı, daha da ötesi rakiplerine ne kadar fark atacağı merak konusuydu.

Özhan Türemiş destekli Ömer Faruk Ağır’ın oy kullanan 27 kişinin 17 sinin oyunu alması, Milletvekili Eren Destekli Fatma Pınar İzgü’nün ise sadece 7 oyda kalması önümüzdeki Genel Seçimlerde İYİ Parti Aksaray Milletvekili Adayının belirlenmesi konusunda da şimdiden kafalarda soru işareti yarattı.

İYİ Parti’nin Genel Seçime kadar bu yönetim kadrosu ile gitmesi halinde Ayhan Erel’in tekrar İYİ Parti Aksaray 1. Sıra adayı olup olamayacağı şimdiden tartışılmaya başlandı.

İl Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana milletvekilliğini ısrarla istediği konuşulan Özhan Türemiş’in, yapılacak ilk genel seçimlerde kendisinin aday olmaması halinde bile Ayhan Erel’in tekrar aday olmaması için çok ciddi bir çaba sarf edeceği de geçtiğimiz Salı Günü yapılan İl Başkanlığı seçimi sonuçları bir kez daha açıkça görüldü.

Yani sözün özü;

İYİ Parti’de kılıçlar kına girmediği gibi, Önümüzdeki günler için tam aksine daha da bilendiğini görecek gibiyiz.

YORUMLAR

  1. Mustafa dedi ki:

    Ayhan Erel varken Özhan Türemiş’in hiç şans yok.