Dolar 32,4855
Euro 34,7617
Altın 2.420,20
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 14°C

Konya’da trafo çalan hırsızlar mahalleyi susuz bıraktı

KONYA’NIN HÜYÜK İLÇESİNDE KUYU POMPALARINI SAĞLADIĞI ENERJİ İLE ÇALIŞTIRAN TRAFOYU ÇALAN KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ YA DA KİŞİLER, MAHALLENİN BİR SÜRE SUSUZ KALMASINA NEDEN OLDU.

Konya’da trafo çalan hırsızlar mahalleyi susuz bıraktı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Mart 2022 12:30

Konya’nın Hüyük ilçesinde kuyu pompalarını sağladığı enerji ile çalıştıran trafoyu çalan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, mahallenin bir süre susuz kalmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Çavuş-İlmen Mahallesi yolu üzerinde bulunan ve yerleşim merkezini besleyen derin kuyu pompalarını sağladığı enerji ile çalıştıran elektrik trafosu gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden sökülerek çalındı. Yaşanan hırsızlık olayı yerleşim merkezinin bir süre şebeke suyunun kesilmesine yol açarken, Çavuş Mahalle Muhtarlığının girişimi üzerine KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından adrese yeni trafo takılarak mahalleye yeniden su verildi. Jandarma ekipleri trafo hırsızlığı yaşanan adreste incelemede bulunurken olayın fail ya da faillerinin belirlenmesi ve yakalanmalarına yönelik çalışma başlattı.

Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Kovancı, hırsızlık olayının ardından taleplerini geri çevirmeyerek yeni trafo bağlayan Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Kovancı, trafo hırsızlığı olayının yerleşim merkezinde de şaşkınlık oluşturduğu, fail ya da faillerin en kısa zamanda yakalanacağına inandıklarını kaydetti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.