Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Microsoft .NET 6 Duyuruldu: İşte Özellikleri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2002 yılında dünyanın en büyük programlama platformlarından bir adedini piyasaya sürmüştü. “.NET” olarak …

Microsoft .NET 6 Duyuruldu: İşte Özellikleri
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 17:48

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2002 yılında dünyanın en büyük programlama platformlarından bir adedini piyasaya sürmüştü. “.NET” olarak isimlendirilen bu platform, o yıllarda gereksinim duyulan neredeyse her türlü yazılımın geliştirilmesine takviye sağlıyordu. Yıllar geçerken Microsoft da bu programlama platformunu geliştirdi. Yazılımcıların çok büyük bir kısmı bugün, .NET 5’i kullanarak çalışmalarını sürdürüyorlar.

Lakin kısa bir müddet sonra, yazılımcılar için ihtilal niteliğinde bir yenilik yaşanacak üzere görünüyor. Çünkü Microsoft tarafından yapılan açıklamalarla, .NET 6 isimli yeni sürüm resmen duyurulmuş oldu. Geliştiriciler için bu platformun neler sunabileceğini gösteren bir ön izleme sürümü de yayınlayan şirket, bu kere yıllardır hayal ettiği maksadına ulaşmış durumda. Microsoft’un açıklamalarına nazaran geliştiriciler, bu platformu rastgele bir işletim sistemi için kullanabilecekler.

.NET 6, çapraz platform dayanağı sunacak

blank

Microsoft’un bahisle ilgili açıklamaları, .NET grubunun başında olan isim Richard Lander tarafından yapıldı. .NET 6 ile birlikte istenen bir işletim sistemi için istenen bir programın geliştirilebileceğini söyleyen Lander, bu açıklamayla .NET 6’nın çapraz platform takviyesi sunacağını ilan etmiş oldu. Lander’a nazaran yeni sürüm; masaüstü, taşınabilir ya da bulut teknolojileri üzerinde çalışan tüm geliştiricilere hizmet verebilecek.

Microsoft, yeni programlama platformunda en yeni teknolojilere de dayanak vermeye başladı. Örneğin geliştiriciler, bundan sonra web tabanlı uygulamalar için Blazor‘u, .NET 6’da rahatlıkla kullanabilecekler. Ayrıyeten Apple’ın yeni jenerasyon Silicon işlemcileri de .NET 6 tarafından desteklenecek. Böylece geliştiriciler, yeni kuşak Mac’ler için yazılım geliştirirken de .NET 6’yı kullanabilecekler. Tüm bu yeniliklere sahip olan .NET 6’nın kararlı sürümü, Kasım 2021 prestijiyle geliştiricilerin beğenisine sunulacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.