Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Muhalefet Sertleşiyor

20 Nisan 2021 11:48

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ve zaman zaman dozajını yükselttiği muhalefet ile dikkatleri üzerinde toplayan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldik.

Özellikle Köşe Yazarlarını davet ettiği kahvaltılı toplantı oldukça verimli geçti.

CHP İl Başkanı Abbas bizden parti propagandası yapmak yerine kafalarımızda oluşan soru ve soru işaretlerini serbestçe sormamızı, siyasete kaçmadan yanıtlayacağını söyledi!

Ve öyle de yaptı.

Bu arada özellikle yerel yönetim konusunda Harun Atalay’dan gelen direkt bir soruya evirip çevirmeden direkt yanıt verdi.

Hem de bugüne kadar yaptığı muhalefetin dozajını yükselterek.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve başladığı günden bu yana kadar ki süresini; “En Başarısız Belediye Başkanı” olarak değerlendirdi.

Sadece Başkan Dinçer’i de eleştirmedi:

İktidar Partisinin İl Teşkilatı’nın da yetersiz olduğunun altını çizdi.

Yaptığı muhalefetin aslında Ak Parti İl Teşkilatı için büyük avantaj olduğunu, zorlandıkları konularda muhalefet (Yani CHP) i ileri sürerek ellerini güçlendirebileceklerini söyledi.

(Aslında doğru bir mantık.).

İl Başkanı Ertürk’ün basın toplantısında konuştukları içerisinde beni en çok üzen Belediyeye ait yurt binasının sessiz sedasız büyük gürültü koparan bir vakfa devredildiğini açıklaması oldu.

Belki hatırlayacaksınız:

Bir süre önce Belediye Meclisine getirilen,

Bazı MHP li üyelerin de şiddetli muhalefeti ila karşılaşan,

Daha sonra MHP li Üyeler adına MHP Meclis Grup Başkanvekilinin tam biatını belirtmesine karşın Evren Dinçer tarafından çekilen yurt binası bu kez sessiz sedasız devredilmiş.

Yazık edilmiş.

İl Başkanı Ali Abbas Ertürk haklı olduğuna inandığı konularda kesinlikle geri adım atmıyor.

Aksaray Bürokrasisi ile tüm iyi ilişkilerine karşın geçtiğimiz haftada “128 Milyar Dolar Nerede” pankartı ile ilgili yaşanan krizde yönetimi ile birlikte kesinlikle tavizsiz bir görünüm çizdi.

Pankartın asılmaması konusunda Savcılık Kararı çıkana kadar direnecek gibi görünüyorlar.

Hem de her türlü olasılığı göre göre.

Mesele Aksaray’da dik durabilen, geri adım atmayan, bir takım şeyleri Demagojiye kaçmadan anlatabilen bir muhalefet gereksinimiydi.

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve Yönetimi bu eksiği kapattılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.