Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

NASA’dan Salda Gölü Hakkında Yeni Açıklama

NASA, yakın vakitte Mars’ta Jezero Krateri üzerinde araştırma yapmak üzere görevlendirilmiş Perseverance isimli uzay aracı için gün sayıyor …

NASA’dan Salda Gölü Hakkında Yeni Açıklama
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 14:12

NASA, yakın vakitte Mars’ta Jezero Krateri üzerinde araştırma yapmak üzere görevlendirilmiş Perseverance isimli uzay aracı için gün sayıyor. Vazifeye başlamadan evvel Jezero Krateri’ne benzeri bir yapıya sahip Salda Gölü’nü inceleme altına alan NASA, topladığı dataları Twitter üzerinden paylaştı.

2019’da başlatılan araştırma için Perseverance projesinde misyonlu bilim insanı Briony Horgan, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden grup arkadaşları ile Salda Gölü’ne geldi ve uzun vakittir yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda Türkiye’nin Maldivler’i olarak isimlendirilen Salda Gölü’nün minerolojilk yapısı, gölde yaşayan canlıların mikrobiyolojik özellikleri ve tortul yüzeyleri üzere birçok ayrıntılı bilgi ortaya çıktı.

2019’da başlatılan çalışmalar, Jezero Krateri hakkında ön bilgi verecek

blank

NASA, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Mars’a geri sayım başladı! Perserverance’ın Jezero Krateri’ne ayak basmasına yalnızca 1 gün kalmış olmasına nitekim de inanamıyoruz. Bu kratere daha evvel kimse ayak basmadı lakin Türkiye’de bulunan Salda Gölü, bizleri neler beklediği konusunda yardımcı oluyor.”

Salda Gölü’nde yapılan araştırmaların hedefi, gölde yer alan su altı mikrobiyalitleri, arazinin alüvyon yelpazesini ve tortul yüzeylerini araştırmaktı. Salda Gölü’nden alınan bilgiler, mineralojik ve jeolojik olarak son derece benzerlik gösteren Jezero Krateri’nde bilim insanlarını ne tıp sürprizlerin beklediğine dair büyük bir ışık kaynağı olacak.

blank

Perserverance Uzay Aracı, 18 Şubat 2021 prestijiyle Mars’a ayak basarak Jezero Krateri’ndeki vazifesine başlamış olacak. Uzay aracı, vazifesi boyunca kraterden kaya ve toprak örnekleri toplayarak Dünya’ya geri getirecek ve bilim insanları, tıpkı Salda Gölü’nde olduğu üzere Jezero Krateri’nin kenarlarında da su havzası mineralleri ve karbonat karışımı bileşenlerin olup olmayacağına bakacak.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.