Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

SD Kart Okuyucu ve HDMI Girişi MacBook Pro’ya Geri Dönüyor

Daha önce pek çok tutarlı sızıntı gerçekleştiren ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yılın ilerleyen döneminde piyasaya sürülecek yeni MacBook Pro …

SD Kart Okuyucu ve HDMI Girişi MacBook Pro’ya Geri Dönüyor
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2021 22:12

Daha önce pek çok tutarlı sızıntı gerçekleştiren ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yılın ilerleyen döneminde piyasaya sürülecek yeni MacBook Pro modelleri hakkında yeni tahminlerini paylaştı. MacRumors tarafından aktarılan bilgilere göre Kuo, yılın ikinci yarısında tanıtılacak MacBook Pro modellerinde kullanıcılar için pratiklik sağlayacak iki önemli değişiklik bekliyor.

Kuo’nun tahminlerine göre Apple, 2021 model MacBook Pro modellerinde HDMI girişine yer verecek. Bu sayede kullanıcılar, bir monitör ya da TV’ye USB Type-C yerine HDMI kablo ile görüntü aktarabilecekler. Dahası, yeni MacBook Pro’larda SD kart okuyucu da bulunacak. Bu küçük değişiklik, MacBook’ların fotoğrafçı ve DJ’lerin en büyük yardımcılarından biri olduğunu düşündüğümüzde kullanıcılar için ciddi kolaylık sağlayacak diyebiliriz.

blank

Yeni MacBook Pro modellerinde SD kart okuyucu olacağı ilk kez geçtiğimiz ay Bloomberg’den Mark Gurman tarafından öne sürülmüştü. Apple konusunda güçlü tahminlere(!) sahip ikinci bir kişinin daha SD kart okuyucu olacağını belirtmesi, bu konuda somut kanıtlar olduğunun bir göstergesi olabilir.

Kuo’nun daha önceki açıklamalarından öğrendiğimiz kadarıyla yeni MacBook Pro modelleri, 14 inç ve 16 inç şeklinde iki ayrı ekran boyutu seçeneğine sahip olacak. Ayrıca klasik MagSafe şarj konnektörünün geri geleceği, Touch Bar’ın kaldırılacağı, iPhone 12 benzeri düz çerçeveli bir tasarımın benimseneceği ve dizüstü bilgisayarda “eskiden olduğu gibi” daha fazla bağlantı girişi olacağı da paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.