Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Sıra Kimde?

24 Nisan 2022 02:58

Geçtiğimiz yerel seçimin yapılmasına 1 yıl, belki de 1 yıldan da az bir zaman vardı.

Bir önceki Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yeniden aday gösterileceğinden emin olmasına karşın ardındaki siyasi güçleri biraz daha artırma adına çevresindeki çembere yeni isimler eklenmesi konusunda her türlü esnekliği göstermeye başlamıştı.

Tam da o zamanda Haluk Şahin Yazgı’nın seçildiği iktidar partisinin bir milletvekili, üstelik te o güne kadar birbirlerinin yüzünü bile görmek istemedikleri bir milletvekili arabasını belediyenin önüne bir süreliğine park etme ricası ile kanlı kinli oldukları belediyenin önüne geldi.

O vekilin geldiğinden haberdar olan Yazgı da belki nezaket gereği, belki ardındaki siyasi güç sayısını artırma düşüncesi ile küs olduğu vekili makamına çaya davet etti.

Ve işte o gün Haluk Şahin Yazgı için kırılma günü oldu.

O günden sonra her açılışta, her programda iktidar partisinin o vekili ile boy gösterip resim vermeye başlayınca Haluk Şahin Yazgı’nın yeniden Belediye Başkan Adayı gösterilme hayallerinin bittiği gündü o gün.

O vekilimiz Haluk Şahin Yazgı’yı koltuğundan etti.

Yine aynı vekilimiz Aksaray siyasetinden tamamıyla uzak olmasına karşın geçtiğimiz hafta bu kez de aynı makam odasında bu kez de Belediye Başkanı Evren Dinçer ile resim verdi.

Gerekçe de Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyareti sırasında orada bulunmaktı.

Tarih tekerrür ediyor.

Gerekçeler değişik te olsa.

Dileriz bu ziyaret te Başkan Dinçer için kırılma günü olmaz.

Aynı Haluk Şahin Yazgı’da olduğu gibi!

Bir ayrıntıyı daha gözden kaçırmamak gerekir.

Partisinin Aksaray Teşkilatı tarafından (Tabiri caizse) dışlanan, en hafif deyim ile yok sayılan ve Aksaray Siyasetinden silindiği düşünülen iktidar partisinin bu vekilinin yeniden sahalara dönüş sinyali vermesi.

Hem de olası bir erken seçimin ciddi ciddi konuşulduğu şu günlerde.

Sanırım o da kendisine tırmanabileceği yeni basamaklar arıyor.

Geçmişte Haluk Şahin Yazgı idi o basamak.

Galiba bu kez de Başkan Dinçer’i gözüne kestirmiş…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.