Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
BİST 8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Ücretsiz Dosya Transfer Edebileceğiniz 14 Site

Günlük hayatımızda çabucak hemen hepimizin belge transferine muhtaçlığı oluyordur. Bu maksatla kullandığımız evrak transfer siteleri ile …

Ücretsiz Dosya Transfer Edebileceğiniz 14 Site
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 12:48

Günlük hayatımızda çabucak hemen hepimizin belge transferine muhtaçlığı oluyordur. Bu maksatla kullandığımız evrak transfer siteleri ile belgenizi çarçabuk paylaşabilir ve depolayabilirsiniz. Belge transfer sitelerinin fiyatsız versiyonları ekseriyetle bir depolama hududu getirir.

Belge boyutu, sitenin fiyatsız versiyonunda doğal tutulan hududu aşıyorsa fiyat talep edilebilir. Lakin göndermek istediğiniz belgeler birden fazla vakit istenilen sonu aşmıyor ise paylaşacağımız siteler çok işinize yarayabilir. Dilerseniz artık evrak transferini gerçekleştirebileceğiniz sitelere geçelim.

WeTransfer

WeTransfer çok kolay ve renkli bir arayüze sahip. Fiyatsız versiyonunu kullanarak 2 GB’a kadar evrak gönderimi yapabilirsiniz. Ayrıyeten hududu geçmediğiniz sürece transfer edeceğiniz evrakların sayısı önemli değil. Yani istediğiniz kadar belgeyi 2 GB sonunu aşmadığınız sürece tekte gönderebilirsiniz. Gönderim için rastgele bir hesap açmanıza da gerek kalmıyor.

Transfer sürecini iki kolay biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Birincisi e-posta transferi ile göndermek, ikincisi ise transfer irtibatı ile göndermek. E-posta seçeneğinde evrakınızın indirme teması alıcının e-mailine iletiliyor. Transfer irtibatı ise evrak yüklendikten sonra oluşan transfer linkini siteden kopyalayıp istediğiniz platformdan paylaşmanızı sağlıyor. Fiyatsız versiyonunda unutmamanız gereken şey ise alıcılar evrakınızı paylaştığınız link üzerinden 7 gün içerisinde indirebilirler. 7 gün sonrasında link üzerinden indirme süreci gerçekleşmeyecektir.

Filemail

Filemail fiyatsız versiyonu kullanarak belge transferi yapmak isterseniz 5 GB’ı geçmemeniz gerekiyor. WeTransfere misal halde e-mail ya da link olarak iki farklı yol ile evrakınızı paylaşabilirsiniz. Oluşturulan indirme linki 7 gün faal kullanılabiliyor. Evrak hududu yok ama evrak şifreleme fiyatsız versiyonda mevcut değil. Son olarak rastgele bir hesap oluşturmanıza gerek duymadan Filemail ile belge paylaşabilirsiniz.

Sendthisfile

Şimdiye kadar bahsettiğimiz sitelerden farklı olarak öncelikle belge paylaşımı için hesap oluşturmanız gerekiyor. Sendthisfile iki fiyatsız hesap seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Birinci olarak 15 günlük fiyatsız versiyonu deneyerek sitenin fiyatlı özelliklerinden yararlanabilirsiniz. İkinci olarak ise büsbütün fiyatsız versiyonu tercih edip daha sonlu özelliklerden faydalanabilirsiniz.

15 günlük deneme versiyonu rastgele bir evrak boyutu sınırlaması içermiyor ama fiyatsız planda 2 GB’a kadar olan belgelerinizi transfer edebilirsiniz. Sendthisfile belge transfer ederken uçtan uca 128-bit AES şifreleme kullanıyor. Böylelikle belgeleriniz alıcıya inançlı bir formda ulaşıyor. Son olarak fiyatsız versiyonda hudutlu depolama mühletinin 3 gün ile tutulduğunu belirtelim.

File Dropper

Belge transfer etmenin epey kolaylaştırıldığı bir site olan File Dropper fiyatsız olarak 5 GB’a kadar belge yüklemenizi sağlıyor. Ayrıyeten alıcıya iletmek istediğiniz belge oluşturulan link kullanılmamış ise 30 gün boyunca saklanıyor. Şayet kalıcı olarak 2 GB depolama alanı oluşturmak isterseniz siteye kayıt olmanız gerekiyor.

MailBigFile

MailBigFile’ın fiyatsız versiyonu 2 GB’a kadar olan evraklarınızı transfer edebiliyor. Tek seferde 5 belgeye müsaade veriliyor ve paylaşılan evraklar 10 gün saklanıyor. Evraklarınızı yükledikten sonra kendi mailinizi ve alıcının mailini girmeniz kâfi. Ayrıyetten alıcıya ileti bırakmak istiyorsanız sitede bu türlü bir seçenek de mevcut.

MediaFire

MediaFire aslında belge paylaşımını kolaylaştıran bir bulut depolama servisi. Fiyatsız versiyonunda hesap açtıktan sonra 10 GB evrak depolamanıza ve paylaşmanıza müsaade veriyor. Ayrıyeten indirme sonu yok, belgelerinizi istediğiniz kadar bireyle paylaşıp indirebilirsiniz. Belgeleriniz siz silmediğiniz sürece hesabınızda tutuluyor. Son olarak klasör sistemi de depolamayı epey kolaylaştırıyor diyebiliriz.

JumboMail

JumboMail’in fiyatsız planı 2 GB’a kadar evrak transfer etmenizi sağlıyor. Yüklediğiniz evraklarınızı fiyatsız bir biçimde 7 günlüğüne depolayabilirsiniz. Ayrıyeten Jumbomail hesap oluşturduktan sonra sayfalarını paylaşıp beğenmeniz ve iki arkadaşınızı davet etmeniz şartında 5 GB’a kadar fiyatsız transfer yapmanızı sağlıyor.

Transfernow

Kayıt olmadan ve fiyatsız olarak transfer başına 4 GB evrak boyutuna kadar transfer yapabilirsiniz. Ayrıyeten evraklarınızı yükledikten sonra evraklarınızı 7 gün boyunca indirebiliyorsunuz. Ek olarak belgelerinizi şifre ile koruyabiliyor ve onları inançlı HTTPS transferi ile transfer edebiliyorsunuz. Paylaşmak istediğiniz belgeyi e-posta yoluyla ya da temas linki oluşturarak transfer edebilirsiniz.

Sendspace

Sendspace fiyatsız versiyonu, yazımızda bahsettiğimiz evrak transfer sitelerine nazaran daha sonlu boyutta (300 MB) evrak paylaşmanızı sağlıyor. Lakin öteki sitelere göre daha uzun depolama mühleti özelliği işinize yarayabilir. 30 günlük depolama müddeti içerisinde belgenize oluşturulan linkten erişebilirsiniz.

pCloud Transfer

Hesap oluşturmadan 5 GB’a kadar olan evraklarınızı fiyatsız olarak transfer edebiliyorsunuz. Ayrıyeten pCloud Transfer fiyatsız transfer yaparken evraklarınızı şahsî şifre ile korumanızı da sağlıyor. Böylelikle evraklarınızı daha korunaklı bir biçimde transfer edebilirsiniz.

Send Anywhere

Belgelerinizi 256 bit şifreleme ile inançlı bir halde transfer etmenize imkan sağlayan Send Anywhere ile 10 GB’a kadar transfer yapabilirsiniz. Hesap açmadan gönderim yapmak isterseniz “Direct” seçeneği ile evrakınızı yükleyip, yükleme tamamlandıktan sonra 6 haneli bir kod ve karekodoluşturabilirsiniz.

6 haneli kodu sitedeki “Receive” kısmına girdiğinizde evrakınız inmeye başlayacaktır. Karekodu kullanmak için ise rastgele bir aygıta Send Anywhere uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bu metodu tercih etmezseniz hesap oluşturmanız dahilinde link oluşturabilir ya da mail yoluyla belgenizi paylaşabilirsiniz. Ayrıyeten Google ya da Facebook hesabınızı bağlayıp siteden faydalanmanız da mümkün.

DropBox

Fiyatsız hesap oluşturduğunuz takdirde 2 GB depolama alanına sahip olduğunuz DropBox hesabınızı çabucak hemen her aygıtta belge transferi için kullanabilirsiniz. Windows, Mac, Linux, Android ve iOS sistemlerinde problemsiz kullanabileceğiniz DropBox uygulamasında tek yapmanız gereken belgeyi yükledikten sonra ister link ile istersenizde mail yoluyla transfer yapmak. Kişisel yahut takım kullanımı için epeyce kullanışlı.

OneDrive

Microsoft’un sunmuş olduğu OneDrive bulut depolama sistemi, fiyatsız hesabı oluşturduğunuzda size 5 GB depolama seçeneği sunuyor. Evraklarınızı aktardıktan sonra link oluşturarak basitçe transfer edebilirsiniz. Yazımızda epeyce tanınan olarak kullanılan OneDrive’a yer vermemizin en kıymetli nedeni ise üniversite maili (edu maili) ile oluşturulan hesaplara 1 TB depolama seçeneği sunması. Böylece büyük belgelerinizi varsa üniversite mailiniz ile çarçabuk transfer edebilirsiniz.

Google Drive

Natürel ki yazımızda bahsetmezsek olmaz diyebileceğimiz bir site: Google Drive. Kişisel yahut çalışma arkadaşlarınız ile kullanabileceğiniz depolama hizmeti sunan Google Drive, farklı aygıtlardan (bilgisayar, telefon, tablet) evrak transfer edebilmenizi sağlıyor. Google Drive fiyatsız seçeneğinde 15 GB’a kadar evrak transferi yapabilirsiniz. Fakat birçok vakit bu kapasiteyi mail kutumuz doldursa da küçük ve orta boyutlu belge paylaşımı için hayli ülkü bir bulut sitesi diyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.