Dolar 32,5673
Euro 34,8555
Altın 2.435,92
BİST 9.716,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 29°C
Paz 28°C

WhatsApp’tan Para Gönderme Özelliğini Tanıtan Videolar

Dünyanın en tanınan anlık iletileşme uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılara pratik ve süratli iletileşme hizmetinin yanı sıra para gönderme …

WhatsApp’tan Para Gönderme Özelliğini Tanıtan Videolar
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 11:48

Dünyanın en tanınan anlık iletileşme uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılara pratik ve süratli iletileşme hizmetinin yanı sıra para gönderme üzere birtakım ek hizmetler de sunuyor. Şu an için hudutlu sayıda ülkede kullanıma sunulan bu özellikler için şirket, resmi YouTube kanalı üzerinden “Nasıl yapılır?” görüntüleri paylaşmaya başladı.

WhatsApp’ın paylaşmış olduğu görüntülerden birincisi, “WhatsApp’ta QR kod kullanarak nasıl para gönderilir?” ismini taşıyor ve geçmişte birtakım tartışmalara bahis olan WhatsApp’ın para gönderme özelliğinin ne kadar kolay bir kullanıma sahip olduğunu gösteriyor.

blank

WhatsApp’ın görüntüde da gösterdiği üzere iletileşme uygulamasını kullanarak bir bireye para göndermek son derece kolay. WhatsApp ana ekranındayken sağ üstteki üç nokta (seçenekler) ikonuna tıkladıktan sonra “Ödeme” alt menüsüne gitmek gerekiyor. Bu ekranda hem geçmiş ödemelerimizi görüntüleyebiliyor hem de yeni bir ödeme süreci başlatabiliyoruz.

Yeni ödeme” butonuna bastığımızda para göndermek için karşımıza üç farklı seçenek çıkıyor. Hindistan’ın bankalar ortası para gönderme sistemi UPI ID, QR kod ya da direkt kayıtlı bir WhatsApp kullanıcısına para gönderebiliyorsunuz. Buradan QR kodu seçtiğinizde kamera uygulaması açılıyor ve para göndermek istediğiniz aygıtın QR kodunu tarıyorsunuz.

“WhatsApp’ta QR kod kullanarak nasıl para gönderilir?” isimli görüntü

Kime para göndereceğinizi belirledikten sonra göndermek istediğiniz ölçüsü girmeniz gerekiyor. Bu süreci de tamamladıktan sonra ise UPI ID’nizi onaylamanız gerekiyor. Bu süreci de tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken gönderimi onaylamak. En azından Hindistan’daki WhatsApp kullanıcıları için para göndermek işte bu kadar kolay.

WhatsApp’ın “WhatsApp’ta UPI ID kullanarak nasıl para gönderilir?” görüntüsünde ise QR kod ile uğraşmadan nasıl para gönderilebileceği gösteriliyor. Bu seçeneğin QR kod ile para göndermekten tek farkı, öteki seçenekte QR kod taradığımız adımda bu seçenekte para göndereceğimiz kişinin UPI ID’sini giriyor olmamız. Bu seçenek, hepimizin aşina olduğu IBAN ile para transferine ziyadesiyle benziyor olsa da çok daha pratik olduğunu söyleyebiliriz.

“WhatsApp’ta UPI ID kullanarak nasıl para gönderilir?” isimli görüntü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.