Dolar 32,4615
Euro 34,7745
Altın 2.420,41
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 14°C

Yüzme Sporu Hangi Kasları Çalıştırır?

Yüzme Sporu Hangi Kasları Çalıştırır?
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 19:14

Yüzme sporu pek çok farklı stilde yapılabiliyor. Bu sporun en önemli yanlarından biri vücudun pek çok kasını çalıştırma özelliğine sahip olmasıdır. Aynı zamanda psikolojik olarak da insanlara iyi gelmesi ve stresten arındırıyor olması, çok sayıda kişinin bu spor dalına ilgi duymasını beraberinde getiriyor. Doğru olarak yapılması durumunda ise omuz, sırt, göğüs, bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırıyor.

Yüzme sporun omuz bölgesinde deltoid posterior head, deltoid middle head ve deltoid anterior head kaslarını çalıştırıyor. Kürek kemiğini üst kol bölgesine bağlayan kasları çalışması ise vücudun çok daha dik ve fit görünmesine yardımcı oluyor. Bu spor sırt bölgesinde ise lattisimus dorsi kasını çalıştırıyor. Bu kasın ‘kanat kası’ olarak da adlandırıldığını söyleyebiliriz. Göğüs bölgesinde çalışan kas ise pectoralis majör oluyor.

Bu arada yüzme sporunun özellikle bacak kaslarına çok ciddi katkıda bulunduğunu belirtebiliriz. Çok kullanılmıyor gibi görünse de bacak kasları yüzme sporundan son derece olumlu etkileniyor. Özellikle üst bacak bölgesinde yer alan rectus femoris, vastus lateralis, vastus medialis kaslarını çalıştıran bu spor aynı zamanda biceps femoris, semitendinosus ve semimembranossus kaslarının da aktif bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Yüzmeye bağlı olarak kalçada ise gluteus maximus, gluteus medius, gluteus minimus kaslarının çalıştığını söyleyebiliriz. Karın bölgesinde yer alan rectus abdominis, ınternal oblique ve external oblique kasları da yüzme sporu sayesinde çalışan kaslar arasında yer alıyor. Sonuç olarak vücuduna ve dolaylı yoldan da sağlığına yatırım yapmak isteyenler rahatlıkla bu spor dalını tercih edebilir.

Özellikle Ankara’da yaşayanlar için yüzme sporunun bambaşka bir önemi var. Kentte deniz keyfi yaşamak mümkün olmadığından yüzmenin tadını çıkarmak isteyenler rotasını Ankara havuz seçeneklerine çeviriyor. Kapalı havuz seçeneklerine göz atmak isteyenlerin ortak tercihi ise Vamos Spor Kompleksi oluyor.

Son derece konforlu bir ortam sunabilen bu spor kompleksinin hijyene ve temizliğe maksimum düzeyde önem vermesi de dikkatlerden kaçmıyor. Bu arada Vamos Spor Kompleksi internet sitesi üzerinden kapalı havuzlar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşılabilir. Kayıt işlemleri de internet sitesi üzerinden rahatlıkla yapılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.